Trials of Tempus je nová turnajovka až pro 8 hráčů ze světa Dungeons & Dragons

2. 5. 2023 8:56 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Wizards of the Coast, stejně jako svět Dungeons & Dragons mají za sebou různé kontroverze, ale je pravdou, že značka je stále nesmírně silná i díky pandemii a nedávné povedené filmové adaptaci. A jelikož je potřeba tuto sílu značně vytěžit, můžeme se těšit na novou deskovku Dungeons & Dragons: Trials of Tempus ze světa draků a doupat (díky Gamespotu).

Pracuje na ní studio Heavy Dragon a vydá ji dlouholetý společník Wizardů – vydavatelství WizKids. Podle tvůrců se má jednat o docela vhodný nástupní můstek do známého fantasy světa. Teda v případě, že vás zajímají hlavně souboje. Trials of Tempus má totiž nabídnout jakýsi „kompromis mezi klasickou D&D kampaní a seancí hry Munchkin“.

Inspiraci tvůrci čerpali všude možně. Naleznete zde trochu z počítačových MOBA her (sem spadá třeba League of Legends), ždibec z podžánru battle royale a také lehký vánek ze zmíněného filmu, respektive jedné ze závěrečných sekvencí, kde se hrdinové účastní (pro jistotu) nejmenovaných nebezpečných her, u kterých jde o život. Všeobecně jde ale o kompetitivně kooperační turnajovku, kde 2 až 8 hráčů, kteří utvoří dva různé týmy, bojují o přízeň místního Boha války.

Dungeons & Dragons: Trials of Tempus zdroj: GameSpot

V tomto turnaji je čeká mnoho nebezpečenství a zkoušek, které musejí překonat, aby získali vítězné body. Občas je potřeba týmová spolupráce, jindy dojde na souboje hráče proti hráči. Na podobu partie, která bude trvat ke dvěma hodinám, budou mít vliv zvolené tříd postav a místních události.

Každá z herních tříd bude mít svůj vlastní balíček karet, který odráží různé dovednosti. Tyto dovednosti budou převzaté z klasického D&D, takže znalci by měli být jako doma. Během hry ale přirozeně také půjde získat dodatečné vybavení. O neustále svěží zážitek se postará již zmíněný balíček karet událostí, který se postará nová střetnutí.

Vydání hry Dungeons & Dragons: Trials of Tempus je plánované na letošní srpen a zájemci si již mohou vytvořit předobjednávku v oficiálním obchodě. Dostupná je standardní edice za 2 150 korun, ale také prémiová za dvojnásobek, která obsahuje již namalované figurky.

Nejnovější články