Chystá se další díl Dungeon Scrawlers – zakreslovací hry ve světě Dungeons & Dragons
Novinka zdroj: Wizkids

Chystá se další díl Dungeon Scrawlers – zakreslovací hry ve světě Dungeons & Dragons

8. 2. 2023 15:32 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Dungeons & Dragons je tak obří značka, že v jejím rámci vychází i velká spousta deskových her, k nimž se řadí (nyní už série) Dungeon Scrawlers. První díl vyšel již v roce 2021 a jeho celý název zní: Dungeons & Dragons: Dungeon Scrawlers – Heroes of Undermountain. Uf…

Studio a vydavatelství Wizkids se na tento titul rozhodlo navázat jeho pokračováním s neméně dlouhým názvem Dungeons & Dragons: Dungeon Scrawlers – Heroes of Waterdeep, na který momentálně běží předobjednávky a kterého bychom se měli dočkat někdy ve druhém čtvrtletí letošního roku.

Obě hry jsou velmi svižné zážitky na čtvrt hodinky a řadí se do žánru realtimových a zakreslovacích her. Pod tlakem tu budete s pomocí mazatelné fixy probíhat jedním z mnoha dungeonů ve snaze ukořistit co nejvíce pokladů, zabít co nejvíce monster a vyříkat si to se závěrečným bossem.

Každý z hráčů hraje za jinou třídu postavy, která má své přednosti. Barbar kupříkladu nemusí vybarvit celé monstrum, na které narazí, ale stačí mu k tomu jen nepřítelova hlava, zatímco zloděj nemusí kroužkovat celý poklad, ale stačí mu, když se ho jen dotkne. A protože času není nazbyt a konec je neustále na dohled, přijde každá schopnost vhod.

V chystané, samostatně hratelné novince Heroes of Waterdeep je dalších pět tříd, spousta nových dungeonů a nebezpečenství, ale také úplně nový systém mini dungeonů. V hlavním dungeonu se totiž můžete propadnout do nižších pater, kdy si doberete kartu s malým dungeonem a řešíte si bokem minihru. Hra dokonce umožňuje hrát pouze s těmito malými náhodnými dungeony.

Zatímco dva roky staří Heroes of Undermountain se prodávají za 25 dolarů (550 korun), tak novinku si vydavatel cení na 30 dolarů (660 korun).

Nejnovější články