Tangram City je městským hlavolamem od tvůrce Hostiny pro Ódina či Agricoly
Novinka zdroj: Korea Boardgames

Tangram City je městským hlavolamem od tvůrce Hostiny pro Ódina či Agricoly

25. 7. 2023 9:06 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Uwe Rosenberg je renomovaný deskoherní tvůrce, který už v roce 2000 založil své vlastní malé vydavatelství, zatímco ve světě je známý svými inovativními herními mechanismy i důkladnými rešeršemi daných témat. Mezi jeho nejznámější hry patří třeba Hostina pro Ódina, Patchwork nebo Agricola. Jestli se k těmto úspěšným projektům připojí i chystaná novinka Tangram City, to se teprve uvidí.

Hru tentokrát vydá společnost Korea Boardgames a zájemci si ji budou moct vyzkoušet například v Essenu během letošního velterhu Spiel (jestli vás zajímá obří seznam všech zastoupených her na festivalu, není problém ho předem prozkoumat). A jak název napovídá, půjde o hraní v duchu čínských hlavolamů.

Vezmete na sebe roli známého městského plánovače, jemuž královna poručila, aby vystavěl harmonické město. Město bude sestávat z jednotlivých tangramových dílků, které pokládáte na čtvercovou desku. Hlavním úkolem je, abyste našli dobrou rovnováhu mezi přírodním a lidským elementem, tedy vyvážili poměr zástavby (červené dílky) a parků (zelené dílky). Čím lepší poměr naleznete, tím více dostanete bonusových bodů. Stejně jako za to, když budete dílky skládat do obdélníků, což je zároveň tvar, který má umožňovat dobrou obranu.

Tangram City si užijí jak sólisté, tak i skupinky až pěti lidí, jež se utkají v kompetitivním duchu. Takové stavění by nemělo překročit délku 40 minut, ale je reálně možné, že ho stihnete už za 10. Další informace prozatím o hře vypuštěné nebyly, stejně jako oficiální pravidla.

Nejnovější články