Koukejte prostírat, protože Hostina pro Ódina se může servírovat!
Novinka zdroj: Tlama Games

Koukejte prostírat, protože Hostina pro Ódina se může servírovat!

4. 7. 2023 14:38 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Uwe Rosenberg patří k nejuznávanějším autorům na světě, jelikož se jeho hry drží velmi vysoko na nejprestižnějším žebříčku na BoardGameGeeku. K jeho nejznámějším kouskům se řadí například Agricola, Caverna či Patchwork, ale tou vůbec nejvyzdvihovanější je Hostina pro Ódina.

Jak už vám název napovídá, původní A Feast of Odin po dlouhých devíti letech konečně dostává svou českou lokalizaci díky vydavatelství TLAMA games, které je připravené poslat tohoto macka prvním nedočkavým zákazníkům.

Tato komplexní strategická hra vás zavede mezi Vikingy, kde si každý hráč bude spravovat svou vlastní síň. Ta vám do začátku hry dává krásných -86 bodů, které budete umazávat jejich překrýváním nejrůznějšími dílky.

Z tematického hlediska budete s pomocí mechanismu worker-placementu lovit zvěř, shromažďovat zásoby, stavět budovy, stloukat lodě, nebude chybět průzkum okolí a nájezdy. Den zakončíte – jak se patří – pořádnou hostinou.

Česká verze Hostiny pro Ódina je rozšířená o herní plán určený pro partii dvou hráčů, almanach popisující historické reálie, osobnosti, předměty a zvyklosti Vikingů a dvě malá rozšíření Ostrovy a Sklizeň.

Vydavatel ve svém oznámení rovnou varuje, že téměř celý první náklad je postupně rozesílaný předobjednávkám a obchodům, takže s případným pořízením hry radši moc neváhejte.

Nejnovější články