Star Trek: Into the Unknown láká trekkies na dosud nejdetailnější miniatury ikonických plavidel
Novinka zdroj: Wizkids

Star Trek: Into the Unknown láká trekkies na dosud nejdetailnější miniatury ikonických plavidel

20. 12. 2023 9:21 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Stejně jako Star Wars je i Star Trek nestárnoucím fenoménem, který se na poli deskových her těší z několika licencovaných titulů. Letos vyšla únikovka Star Trek: Cryptic – A Puzzles and Pathways Adventure a za zmínku stojí i starší Star Trek: Ascendancy nebo Star Trek: Fleet Captains. Poslední jmenovaný titul vydalo studio WizKids, které na příští rok chystá novinku Star Trek: Into the Unknown.

Bude kombinovat výpravný kampaňový příběh se vzrušujícími vesmírnými bitvami. Povede se to? Mohlo by, jelikož za návrhem stojí dvojice Michael Gernes a Max Brooke. Jedná se o šikovné a zkušené tvůrce, kdy Gernes je podepsaný třeba pod The Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era (vyjde v češtině), zatímco Brooke spoluvytvořil chválenou Stonesagu a rovněž pracoval na obsahu pro druhou edici Star Wars: X-Wing.

Duo proto působí jako opravdu povolaný tým, který 2 až 6 zapáleným trekkies přinese přesně to, co chtějí – vtahující mise, které zaberou od 30 minut až do 3 hodin, v nichž využijete svůj důvtip a taktiku, abyste překonali jednotlivé cíle. Vyberete si důstojníka a rozmístíte posádku, s níž se vydáte vstříc koutům galaxie čekajících na své prozkoumání.

K dispozici budou jak diplomatické a výzkumné akce, tak přirozeně i boj. Podle toho, jak se k jednotlivým situacím postavíte, se bude upravovat průběh vaší kampaně, která vždy nabídne jedinečný zážitek. Tedy pokud věříte marketingovým popisům a řečem.

Už z nich je evidentní, co bude hlavním prodejním tahákem. Tvůrci slibují, že nabídnou ty zatím nejdetailnější modely jednotlivých lodí napříč celou historií univerza. Na stole se proto budou vyjímat velké lodě jako U.S.S. Enterprise nebo bitevní křižník Jem'Hadarů, které doplní několikero menších. Navíc všechny modely budou nabarvené, tudíž se s nimi nemusíte „pachtit“ doma.

Wizkids chtějí základní set Star Trek: Into the Unknown vydat v průběhu dubna 2024. Následně v každém čtvrtletí vyjde jedna expanze, která přidá další možnosti, a hlavně lodě. Jejich obsah zatím není známý, ale jmenují se Rising Tensions, Glory and Zeal a Scars of Occupation. Podle názvu se tedy může jednat o další kousky z Federace, případně o Romulany a Klingony.

Nejnovější články