Captain's Log je sólové RPG v systému Star Trek Adventures, jímž si ozvláštníte i hru více hráčů
Novinka zdroj: Modiphius Entertainment

Captain's Log je sólové RPG v systému Star Trek Adventures, jímž si ozvláštníte i hru více hráčů

3. 8. 2023 11:01 | RPG | autor: Michal Krupička |

Star Trek Adventures: Captain's Log Solo Roleplaying Game vás vezme na výpravu do vzdálených koutů galaxie a nechá vás samotné psát vlastní příběh s hvězdným datem. Studio Modiphius Entertainment totiž tuto příručku  představuje jako sólo hru pro fanoušky Star Treku.

Ostatně to není první věc, kterou tohle vydavatelství z populárního světa federace, borgů a klingonů přináší. Stojí i za Star Trek Adventures, které jsou klasickým RPG pro skupinu lidí, kteří se sejdou u jednoho stolu. Z tohoto systému Captain's Log vychází a používá jemu podobná pravidla.

Všechno to samozřejmě začne vytvořením vašeho kapitána, po němž následuje i posádka. Pak už je čas na samotné hraní, s čímž vám pomůže 326 barevných stran příručky. Ta se kromě pravidel zaměří hlavně na generování náhodných situací, které vy a vaše posádka (tedy v případě sólo hry vy), budete muset vyřešit.

Díky tomu by vás i samotné mělo hraní udržet u stolu pěkně dlouho. Pokud navíc přijdou kamarádi, není nic jednoduššího, než je vpustit do vaší smyšlené vesmírné lodi a zapojit. Pravidla totiž obsahují i variantu, kdy se jednotlivých důstojníků ujmou další živí hráči. Vypravěče bude pořád dělat hlavně kniha, ale jak se říká, vše je zajímavější ve více lidech.

Jednoznačnou výhodou je pak i to, že pokud máte v oblibě Star Trek Adventures, můžete knihu využít i při klasickém hraní. Generování setkání, nepřátel a soubojů totiž bude fungovat i tam. Vlastně to celé zní jako velmi chytrý koncept. Pokud vás sólový Star Trek zaujal, můžete si už teď na oficiálních stránkách udělat předobjednávky knihy Star Trek Adventures: Captain's Log Solo Roleplaying Game za necelých 840 korun. Dočkáte se jí v průběhu srpna, kdy se dostane na pulty obchodů.

Nejnovější články