Scott Almes rozšíří svou sérii peněženkových her lovecraftovským The Last Lighthouse
Novinka zdroj: Button Shy

Scott Almes rozšíří svou sérii peněženkových her lovecraftovským The Last Lighthouse

5. 1. 2024 9:16 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Scotta Almese mohou deskoherní nadšenci znát asi především díky Malým velkým titulům, které je už několik let zásobují zábavnými projekty různých témat. Nejedná se však o jedinou podobnou řadu her, jíž má tvůrce pod svými křídly. Existuje ještě série Simply Solo, kterou Almes vydává pod hlavičkou studia Button Shy. Jde o velice přímočaré sólové tituly, které si pohodlně vezmete na cesty, jelikož se vejdou i do běžné peněženky. A právě aktuálně chystané The Last Lighthouse je doposud posledním zástupcem této řady.

Tentokrát se přesunete do světa inspirovaného H.P. Lovecraftem, kde vás neustále budou terorizovat noční můry. Ty je potřeba odrážet, abyste ochránili maják, který do temných krajin propůjčuje světlo. Všechno, co k tomu budete potřebovat, jsou opravdu hezky ilustrované karty (o jejich podobu se postarala Anastasia Khmelevska), rozdělené na pasti a noční můry. Pasti slouží jako vaše jediná obrana, kterou proti nočním můrám máte. Proto s nimi musíte nakládat chytře, stejně jako s jejich efekty. Každopádně všechny karty skládáte do jedné řady, která je na levé straně zakončená majákem s určitým počtem životů. Pokud klesnou na nulu, prohráváte. Jestli se vám naopak podaří porazit noční můry, vyhráváte.

Pravidla si opravdu osvojí téměř každý, ale tvůrce se dušuje tím, že interakcí karet vznikají komplexní a zajímavé situace, které ozvláštní každé z probíhajících sezení. Jestli se tomu skutečně stane, zájemci zjistí už v dubnu, během něhož The Last Lighthouse vyjde. Jestli se k němu během tohoto měsíce také chcete dostat, můžete ho podpořit a rovnou i zakoupit v probíhající kampani na Kickstarteru.

Během ní tvůrci překročili původně požadovanou sumu už šestadvacetkrát. Zvolili ovšem přístup, během něhož se neodemykají žádné bonusové cíle. Proto se zakoupením dostanete v podstatě kompletní balíček. Tedy za 315 korun je to základ a dvě expanze – jedna přidává tři karty majáku, zatímco druhá pět karet nočních můr/pastí. Pokud se spokojíte s jedním rozšířením (tím s kartami majáku), postačí zaplatit 270 korun. Případně za 68 korun se dostanete ke kvalitním print-and-play souborům a hru si vytisknete v pohodlí domova.

Série Simply Solo i s novinkou v sobě zahrnuje už celkově šest titulů (Fishing Lessons, Food Chain Island, The Royal Limited, Ugly Gryphon Inn, Unsurmountable a zmíněné The Last Lighthouse). Takže jestli vás koncept zaujal, klidně za 1 350 korun získáte všechny základní verze + obě rozšíření pro novinku. Případně za 675 korun dostanete tři z nich.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv verzi, musíte připočíst cenu za dopravu pohybující se od 360 do 585 korun. Takže za ní utratíte ve výsledku více než za samotný titul. Jak to je v tomto případě s daní, není jisté. Tvůrci se k ní nikde nevyjadřují. Osobně bych ale tipoval, že se jí zájemci bohužel nevyhnou.

Nejnovější články