Na Kickstarteru je další Malá velká hra. Tentokrát se s Tiny Epic Crimes stanete detektivy
Novinka zdroj: Gamelyn Games

Na Kickstarteru je další Malá velká hra. Tentokrát se s Tiny Epic Crimes stanete detektivy

29. 11. 2022 10:27 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Gamelyn Games je tu s další hrou v sérii Tiny Epic, jejíž některé hry u nás vycházejí pod hlavičkou Rexher coby Malá velká (království, galaxie, dobrodružství, zombie…). S kompaktními krabičkami ukrývajícími leckdy opravdu velké hry jste se mohli podívat do nejrůznějších světů s nejrůznějšími mechanismy, ale teď vás čeká detektivní prácička.

Tiny Epic Crimes je kooperativní i kompetitivní detektivní hra pro 1 až 4 hráče, v níž budete s pomocí speciálního dekódovacího mechanismu odhalovat předměty doličné a snažit se tak vypátrat pachatele. Budete na to mít všeho všudy dva dny, protože poté začne stopa vychladat, vrah si bude spokojeně chodit po světě a vaše kariéra skončí.

Pokud chcete proniknout hlouběji do pravidel, pusťte si video výše nebo se začtěte do jejich rozpracované verze. Kromě toho, že hra láká na spoustu karet, pěkné potištěné figurky či kostky ve tvaru kulky, vám dvojice rozšíření může rozšířit zážitek o další herní styly.

Crooked Capos do Tiny Epic Crimes vnese napětí a nedůvěru, neboť se jeden z hráčů stane zkorumpovaným policistou, kterého by měli ostatní hráči v průběhu partie odhalit. Rozšíření Kingpins vás zase postaví proti jednomu ze šesti mafiánských bossů.

Základní hra vás na Kickstarteru vyjde na téměř 600 korun, její deluxe verze zahrnující Crooked Capos a print & play materiály je jen o stovku dražší a rozšíření s mafiány vás vyjde na dalších 230 korun. Poštovné pro Českou republiku se pohybuje od 280 do 350 korun podle edice.

Kampaň hry Tiny Epic Crimes potrvá pouhých 9 dní a už teď se podařilo vybrat 6 milionů korun. Co dodatečné odemčené cíle, ptáte se? Ty tentokrát nebudou. Tvůrci rovnou nabízejí hru s obvyklými cíli, tedy s bytelnou krabičkou, potištěnými figurkami, kvalitními kartami a speciálními komponenty.

Nejnovější články