RPG Black Powder and Brimstone postavené na Mörk Borgu je plné střelného prachu a čarodějnic
Novinka zdroj: Free League

RPG Black Powder and Brimstone postavené na Mörk Borgu je plné střelného prachu a čarodějnic

29. 4. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Michal Krupička |

Popularita Mörk Borgu je pořád na vzestupu. Temné světy vedené jednoduchými pravidly podpořené pořádně stylovým vizuálem táhnou nejednoho tvůrce a už jsme se tak dočkali třeba hry za Kačery z Kačerova, piráty, kyborgy a mnoho dalšího. Teď se na nás valí další „borgovina“ Black Powder and Brimstone, ze které na první pohled křičí inspirace Solomonem Kanem.

Ve světě hry zuří válka mezi ortodoxní a puritánskou církví nad něčím, co se nazývá Svatá krev. Jste dobrodruzi chycení v konfliktu, ve kterém magie nebo démoni nejsou nic neobvyklého. Hra tedy spojuje dobrodružství s lidovými povídačkami a hororem.

Navíc budou vaše postavy vlastnit unikátní zbraně, které vylepšujete samostatně. Nechybí ani titulní střelný prach a zbraně tak mocné, až jsou nebezpečné i pro toho, kdo je používá. Magii zase nebude snadné používat tak, aby nepřilákala pozornost sil inkvizice. Zkrátka grimdark jako vyšitý.

Jako designér i ilustrátor se projektu chopil Benjamin Tobitt a sám popisuje pravidla jako kulminaci jeho vášně pro třicetiletou válku, lidový horor a čarodějnictví. Na první pohled se od klasických děl pro Mörk Borg odlišují komiksovým stylem, který by se dal přirovnat třeba k Hellboyovi Mikea Mignoly.

Kniha bude vydaná pod Free League Workshop, tedy značkou, která publikuje díla nezávislých autorů a i když je příručka samostatně hratelná, bude zároveň kompatibilní s ostatními knihami systému Mörk Borg.

Hru Black Powder and Brimstone si právě teď můžete pořídit v kampani na Kickstarteru, kde se jí zatím podařilo vybrat 900 tisíc korun (a do konce zbývá ještě necelý měsíc). PDFko stojí 730 korun, kniha v pevné vazbě 1 130 korun a k dispozici jsou i dražší edice s art bookem či sběratelskou variantou obálky. Poštovné si tvůrci předem ani netroufají odhadovat a svých odměn se dočkáte příští rok v únoru.

Nejnovější články