Do zátoky zatracenců připlula pirátská loď pravidel Pirate Borg
Novinka zdroj: Limithor

Do zátoky zatracenců připlula pirátská loď pravidel Pirate Borg

27. 9. 2023 12:30 | RPG | autor: Michal Krupička |

Ahoy, suchozemský krysy! Je čas popadnout krátký železo, čapnout žabikuch a narvat bachor lodi, na který vlaje Jolly Roger! Yo-Ho! Napij se grogu, vystřel z bouchačky a vyraz za pořádně baňatým škunerem. Srabi se projdou po prkně nebo si zatančí s Jackem Ketchem! Vyšel totiž Pirate Borg a kdo zůstane doma, je ujetej! Yo-Ho!

Dobře, možná jsem se nechal trochu unést, ale Pirate Borg je skutečně tu a vyšel příhodně 19. září, tedy v den pirátů a pirátské mluvy. Nejnovější přírůstek do rodiny Borg her se totiž zaměřuje právě na ně. V kombinaci fantasy a hororu nasednete na svou loď a půjdete hledat poklady. Nebyl by to ale Borg, aby to bylo jen o slunci, pití a lepých děvách.

Hra v sobě totiž pořád má dost temnoty, kleteb, monster a smrti. Je už jedno, zda budete čelit nepřátelské lodi, kostlivcům, vzpouře, nebo dokonce krakenovi. Jedno je ale jasné: Vždy vám půjde – jak se tak říká – o kejhák. Tak už to prostě v pravidlech vycházejících z Mörk Borg bývá.

Pirátský spin-off asi nejpopulárnějšího OSR systému současnosti od Free League vám na svých 166 stranách kromě stylového vizuálního zpracování nabídne osm tříd postav, pravidla pro námořní souboje, osmnáct lodí a jejich statistiky, přes osmdesát NPC a monster, tabulky pro generování dobrodružství, překážek a pokladů a kampaň v otevřeném světě The Curse of Skeleton Point odehrávající se v jedenácti lokacích. Pravidla jsou navíc kompatibilní s původním Mörk Borg.

Knihu můžete koupit u nakladatelství Limithor v pevné vazbě s dvojicí záložek a v první edici i s mapou pokladů za 930 korun. K dostání je i limitovaná edice v kožence se stříbrnou pirátskou lebkou na přebalu za 1 400 korun. Poslední verze je pak PDF za necelou pětistovku, ale obchod nabízí i spoustu doplňků. Jako každý z Borgů vypadá i Pirate Borg prostě skvěle, pravidla jsou lehká, solidní a rychlá. Nezbývá než popadnout šavli, rum a křesadlovku a vyrazit na širé moře plné zážitků. Yo-Ho!

Nejnovější články