Mörk Borg přichází do Kačerova v dalším rozšíření populárního RPG
Novinka zdroj: Gem Room Games

Mörk Borg přichází do Kačerova v dalším rozšíření populárního RPG

22. 9. 2023 13:18 | RPG | autor: Michal Krupička |

My jsme Borgové a všichni budete asimilováni! Možná i tak by se dalo popsat rozpínání unikátního RPG Mörk Borg, které vzniklo pod hlavičkou vydavatelství Free League a představuje šíleně krásnou a krásně šílenou jízdu, jaká tu snad nikdy předtím nebyla. Určitě ne mezi RPG. Tahle švédská artmetalová chuťovka se dokonce obejde bez mužů v koženém oblečení postávajících v místních lesích na přebalu alba a spoustu jsme toho o ní řekli v tomhle článku.

Borg se stal během chvíle velmi populární záležitostí i pojmem. „Inspirováno Mörk Borg“, „ Je to jako Mörk Borg“ nebo přímo „něco Borg“ (třeba nejnovější pirátské pokračování Pirate Borg) poslední dobou slýcháme opravdu často. A teď se na nás řítí další Borg. Tentokrát trochu jiný, ale vlastně pořád v základu stejný.

Co byste si tak tipnuli, že si Borg vezme na paškál tentokrát? Vesmírná monstra, děsivé hororové výjevy, upíry? Kdepak, chyba, milý čtenáři. Budou to Kačeří příběhy! Než ale začnete growlovat „Kačerov jak hurikán k nám už míří…“, přečtete si raději zbytek textu. Nebyla by to totiž pravidla s Borg v názvu, kdyby to bylo tak snadné.

DUKK BÖRG zdroj: Gem Room Games

Dukk Börg, jak se pravidla jmenují, se sice inspirují známými kačery od společnosti Disney, ale zároveň přimíchávají své vlastní nápady. Přesto jsou plná narážek na Rafany, strýčka Skrblíka a další. Jenže si k tomu zároveň připočtěte temný svět, který se zase tak trochu inspiroval v Dark Souls.

Pokud vám je náhodou Dukk Börg povědomý, není se čemu divit. Příručka původně vznikla už před pár lety. Nová, rozšířená a prostě ve všem lepší verze s ilustracemi Johana Nohra, který stojí za původním Mörk Borg a třeba i Cy Borg, je právě na Kickstarteru. I když Nohr tvrdí, že je to prvně, co kreslí kačery, vypadá to prostě skvěle.

DUKK BÖRG zdroj: Gem Room Games

Nová příručka bude obsahovat dobrodružství i mapu Dukk Börgu a jeho okolí. Nové třídy, pravidla pro vytvoření vašeho klanu, artefakty, které se budete snažit získat i nové odpočty toho, jak se blíží konec světa (a ano, jeden z nich je i ten hurikán), které se nazývají žalmy.

Všechno, co Dukk Börgu přinese, je navíc kompatibilní se základním Mörk Borgem. A protože je u Borgu styl až na prvním místě, bude celá kniha ve formátu A5 a jejích 66 stran bude udělaných jako magazín se sponkami na hřbetu přesně ve stylu toho, jak kdysi Kačeří příběhy vycházely.

DUKK BÖRG zdroj: Gem Room Games

Kampaň na Kickstarteru nabízí stávajícím majitelům hry výběr novinek o 33 stranách, které v PDF verzi stojí 230 korun. Kompletní verze knihy v PDF vyjde na 340 korun a fyzická příručka je za 570 korun. Pro sběratele je možnost pořídit si i verzi se sběratelskou mincí, na které bude vyražené vaše jméno. Tahle libůstka vyjde na necelé 2 300 korun.

Do konce kampaně zbývají už jen čtyři dny a zatím se podařilo vybrat přes 330 tisíc korun (víc než čtyřnásobek požadované částky). Poštovné za fyzickou edici se bude odhadem pohybovat mezi 400 a 700 korunami a své odměny byste měli obdržet příští rok v dubnu.

Nový Borg zní – tak jako vždy – peckově. Dukk přináší zase něco nového a neméně stylového. Kombinace starých dětských pořadů, boje o přežití a o poklady v umírajícím světě vypadá božsky. Víte co? Jelikož celý slogan kampaně zní „V Dukk Börgu je život jako hurikán“, klidně si tu známou znělku zabroukejte.

Nejnovější články