RPG Cy Borg vám vyloupne oči a nasprejuje barvu do prázdných očních důlků
Novinka zdroj: Free League

RPG Cy Borg vám vyloupne oči a nasprejuje barvu do prázdných očních důlků

9. 11. 2022 11:56 | RPG | autor: Pavel Bareš |

V nedávné recenzi Starter setu Tales from the Loop jsem se chvástal, že jsem od Free League hrál prakticky všechno, co kdy vydali. A možná přišel čas, abych to tvrzení uvedl na pravou míru: Hrál jsem od Free League všechno, CO SE MĚ NEPOKOUŠÍ AKTIVNĚ PŘIPRAVIT O PŘÍČETNOST.

Omlouvám se, omlouvám se. Chápu, jak ošklivě může člověka občas zaskočit nečekaný caps lock. Možná jste si to vyložili tak, že jsem na vás ZAČAL BEZDŮVODNĚ ŘVÁT, ale o to v žádném případě nejde, žádný strach. Chtěl jsem vám jen názorně ukázat, jak sebou ŠKUBNU V ŽIDLI POKAŽDÉ, když na mě z monitoru vykoukne APOKALYPTICKÉ HEAVY METALOVÉ RPG MÖRK BORG

MÖRK BORG je jeden z nejdivnějších produktů, na jaké jsem kdy coby hráč RPG narazil. Jeden kolega ho kdysi nazval VIZUÁLNĚ OHLUŠUJÍCÍM a víte co, sám bych to nepopsal lépe, protože kdykoli se té hře vůbec podívám na obálku, okamžitě se cítím, JAKO BY MI POD VÍČKA ZARÝVALA JEHLY A ZE VZDÁLENOSTI DVOU MILIMETRŮ MI VYPALOVALA ZORNIČKY HEAVY METALOVÝM SÓLEM NA KYTARU PODLADĚNOU O JEDEN A PŮL TÓNU. 

Mork Borg 5 Mörk Borg | zdroj: Free League

Možná jsem přecitlivělý. A možná to tu pro potřeby článku malilililinko přeháním. Ale prohlížet si stránky MÖRK BORG je pro mě fyzicky náročná činnost. Vlastně to trochu bolí. Ale zároveň je to uhrančivě fascinující záležitost. Však posuďte sami z obrázků v galerii.

MÖRK BORG (v překladu Černý hrad) je temná, brutální, systémově odlehčená fantasy artpunková OSR řezničina se čtyřmi ENNIES na kontě (včetně Produktu roku), u které formát hraje prim. Ilustrace jsou MASAKRÓZNÍ a KRVEŽÍZNIVÉ, každé písmenko vypadá, ŽE SE KAŽDOU CHVÍLÍ VYŠKRÁBE ZE STRÁNKY VEN A ROZMÁČKNE VÁM OČNÍ BULVY JAKO PŘEZRÁLÉ BOBULE a žádný jeden list v celé knize nemá totožný layout.

MÖRK BORG je nepopiratelným argumentem, že RPG knihy mohou být uměním. Argumentem uřvaným, s dásněmi od krve a rozštěpeným jazykem na hrudní kosti, ale o to více přesvědčivým.

A teď má MÖRK BORG bratříčka. CY BORGa.

Je to slovní hříčka. VELICE VTIPNÉ.

CY BORG je reimaginace původní fantasy hry do cyberpunkového světa, který tvůrci popisují jako „horečnatý sen plný technologií, punku a vzteku“. Je to hra o hroucení klimatu, nezřízeném konzumerismu, komodifikaci osobních dat, pozdním kapitalismu, transhumanismu a především NEZŘÍZENÉM NÁSILÍ. A stejně jako jeho předchůdce i CY BORG vypadá naprosto úchvatně. Lomeno šíleně. Lomeno nebezpečně.

CY BORG vychází už 15. listopadu a předobjednávat jej můžete již nyní na stránkách Free League. A pokud byste nechtěli, aby byl ve vaší knihovničce za jediného exota, MÖRK BORG seženete na totožném odkaze.

Nejnovější články