Postavte si tu největší sbírku robotů v engine buildingu Raising Robots
Novinka zdroj: Nauvoo Games

Postavte si tu největší sbírku robotů v engine buildingu Raising Robots

22. 5. 2023 10:49 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Roboti jsou budoucnost a jejich kolečka se musí pořádně protáčet. Nedávno to dokázala přístupná „lacedorvka“ Bot Factory, zatímco letos v srpnu vás v tom utvrdí nová verze postaršího jednoduchého titulu Richarda GarfieldaRobo Rally. No ale aby tyto „plechovky“ náhodou z našich stolů jenom tak neslezly, vídat je budete i v chystané novince od Nauvoo Games s názvem Raising Robots.

Hra pochází z mysli dvojice Brett Sobol a Seth Van Orden, která v minulosti nabídla ekonomické Stockpile, ale také docela chytrou party hru PinPoint. Tentokrát se ale uzavřete do laboratoří a továren coby známí vynálezci, kteří se snaží vyhotovit tu nejrozlehlejší sbírku robotů pod sluncem. Tento cíl však mají společný všichni hráči, což znamená, že se na poli osmi kol, potažmo zhruba hodiny a půl rozjede výrobní závod za ziskem toho největšího počtu bodů.

Během jednotlivých kol všichni hráči simultánně provedou dvě či více akcí, skrze které v duchu engine buildingu budou tvořit tu možná nejlepší a nejpromyšlenější továrnu robotů, jež v ideálním případě bude fungovat jako takové perpetuum mobile na generování bodíků. Mezi dostupnými akcemi naleznete možnost návrhu jednotlivých strojů, jejich vylepšování, složení, vyrábění a recyklování. Každá z akcí bude mít jinak silný účinek, kdy háček vězí v tom, že ty nejsilnější akce pomohou i vašim oponentům.

zdroj: Nauvoo Games

Jak již bylo naznačené, Raising Robots je primárně kompetitivní titul, do něhož se může pustit až 6 hráčů. Neostrouhají ale ani sólisté, kteří zde naleznou pro ně speciálně navržený režim. Ovšem nenechte se zmást roztomilým vizuálem. Raising Robots je plnotučnou komplexní záležitostí, která není mířená do kruhu rodinného hraní, ale spíše už na ostřílené hráče.

Jestli s tím počítáte, tak tento docela roztomilý projekt má svou crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru, kde se mu již podařilo vybrat tři miliony korun. V kampani se k základní verzi, která poputuje i do běžného prodeje, dostanete se slevou za 1 080 korun. Tato verze zahrnuje vybrané odemknuté bonusové cíle. Důvod crowdfundingu je ovšem jasný a lepší je investovat rovnou do deluxe edice.

Mezi její devízy patří vizuálně příjemnější krabice, expanze s robotickými zvířátky, dřevěné žetony, obaly na karty a všechny odemknuté bonusové cíle. Když zakoupíte více kopií, na každou další dostanete 220 korun slevu. Doprava za jednu kopii vyjde na 400 korun, za každou další se navýší o dodatečných 110 korun. Celková částka poté ještě naroste o VAT. Když vše půjde podle plánu, k doručení hry Raising Robots by mělo dojít do května 2024.

Nejnovější články