Robo Rally od Richarda Garfielda se letos vrátí v nové edici
Novinka zdroj: Renegade Game Studios

Robo Rally od Richarda Garfielda se letos vrátí v nové edici

6. 3. 2023 12:31 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Trochu humornou a zábavnou stolní závodní strategii RoboRally dost možná znáte. Ostatně se jedná o titul, jehož vznik se datuje až do roku 1994. Ve skutečnosti se jednalo o jeden z prvních titulů dnes dobře známé společnosti Wizards of the Coast a Richarda Garfielda. Ani jedno z jmen není třeba příliš představovat, ale kdyby náhodou, můžete je znát především ve spojení s Magic: The Gathering. Avšak Robo Rally je něco zcela jiného.

Jde o kompetitivní hru, ve které hráči ovládají roboty v závodech, jež se uskutečňují o víkendech na drahách v nebezpečném prostředí továrny, které je může poškodit. Jedná se tedy o chaos, ve kterém se snažíte dostat k různým cílům/checkpointům, zápolíte s ostatními a postupně získáváte různé upgrady. K původní verzi vyšlo hned několik rozšíření. V roce 2016 pak připutovala nová edice s mnoha změnami, kterou mělo na starosti vydavatelství Avalon Hill. Ale čas nekompromisně utíká, což znamená, že letos vyjde další edice.

Nové Robo Rally vydá pro změnu Renegade Games Studios, jež zrovna nedávno oznámilo i další edice her z druhoválečné série Axis & Allies. Jak už je u těchto nových vydání zvykem, opět dojde na trochu upravenou podobu, která se bude lépe vyjímat na „moderním“ stole. To ale nebude jedinou novinkou. V krabici totiž naleznete třeba šestici namalovaných figurek jednotlivých robotů (z čehož vyplývá, že tato verze bude stejně jako ta z roku 2016 pro 2 až 6 hráčů). A ty zatím vypadají opravdu kouzelně (viz zadní stranu krabice v galerii výše).

Taktéž se můžete těšit na více než 80 možných tratí, které budou nabízet krátké či dlouhé závody, ale také různorodé obtížnosti. Takže bez problémů byste měli vždy najít tu, která bude vyhovovat vaší náladě či zkušenostem hráčů. Mezi další části ještě patří 6 hráčských podložek, 4 oboustranné herní desky továrny, oboustranná deska dokovacího prostoru, 200 karet, 6 plastových značek pro kontrolní body, 8 kostek, 19 žetonů a pravidla.

Jeden závod podle náročnosti bude trvat 45 až 90 minut, možná i o trochu déle. Vydání je chystané na letošní srpen a doporučená cenovka byla nastavená na 50 amerických dolarů, tedy zhruba 1 100 korun.

Nejnovější články