Páteční souhrn tuzemských novinek: Naskladněný Port Arthur a Kacíř i odložení Hrdinové Normandie
Novinka zdroj: Blackfire

Páteční souhrn tuzemských novinek: Naskladněný Port Arthur a Kacíř i odložení Hrdinové Normandie

19. 4. 2024 17:04 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Máme pro vás další páteční souhrn těch nejčerstvějších zpráv z českého rybníčku:

  • Vydavatelství Fox in the Box naskladnilo válečnou hru Port Arthur pro dva hráče, za níž stojí autor jiného válečného duelu 300: Oheň a voda. S rozesíláním objednávek začne v pondělí. Kromě toho se konečně začala blížit česká verze náročnější eurovky Evakuace od Vládi Suchého, na níž vydavatel začal přijímat předobjednávky za 1 300 korun.
  • Vydavatelství Blackfire má tři horší a jednu dobrou zprávu. Tou dobrou je, že se v létě nakonec dočkáme v pořadí třetího nákladu hry Lotři, kterou společnost již neměla v plánu vyrábět (protože ji svým způsobem nahradili Chlupatí zabijáci). Nicméně práva na hru přešla od CMON na Pendragon, kteří vydavateli učinili nabídku, která se neodmítá. Na druhou stranu nemáme počítat s tím, že by se vrátila hráči tolik chtěná deskovka Star Wars: Rebelie, jelikož vyprodat její dávný náklad nebylo vůbec snadné. Dnes pak měly vyjít hry Krajina zvířat a Hrdinové Normandie, které se ale odkládají – Krajina se lehce opozdila a v obchodech ji najdete ve středu, zatímco v Hrdinech Normandie je chybný žetonek a vydavatelství do nápravy této skutečnosti pozastavuje prodej hry na neurčito.
  • Vydavatelství BoardBros spouští předobjednávky samostatně hratelné hry Ve stínu pyramid: Zásvětí, kterou ale můžete kombinovat s původní hrou Ve stínu pyramid. Novinka vás v předobjednávce vyjde na 465 korun.
  • Vydavatelství Rexhry má pro své příznivce tři zprávy. Zaprvé, vydá počeštěnou zakreslovací novinku Takenokolor, o které jsme vás před časem informovali. Zadruhé, naskladnilo hry Marvel Dice Throne a Kacíř: Zkáza Raonake, které se v příštím týdnu začnou objevovat v obchodech. A zatřetí, dokončilo překlad třetí sezóny hry Cthulhu: I smrt může zemřít, tedy samostatně hratelnou, ale s původní hrou kombinovatelnou krabici Strach z neznáma, kterou ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku doprovodí nový prastarý Ithaqua, pán větru.
  • Vydavatelství Albi v tomto týdnu naskladnilo kooperativní hru Co to čmáráme? a celou řadu venkovních her na blížící se léto. Najdete mezi nimi vodní basketbal, smash ball, ring toss, bounce ball, disc toss a další. Společnost také prozradila, že megalomanské sci-fi ISS Vanguard je 6. nejúspěšnějším launchem v historii Albi a zároveň tím nejúspěšnějším z hlediska her pro zkušené hráče.
  • Studio Czech Games Edition se pochlubilo, jak dobře se prodávají některé jeho hry. Civilizační strategie Through the Ages má na kontě již 100 tisíc prodaných kusů, zatímco její digitální verze si našla cestu k 300 tisícům hráčů. Na oslavu těchto milníků teď pořídíte digitální verzi o 30 % levněji. Digitální Krycí jména zase měsíčně hraje úctyhodných 10 milionů hráčů.

Kromě těchto zpráv jsme se samotnými články věnovali těmto událostem:

Nejnovější články