TLAMA games se vrací ke klasické sólovce Pátek
Novinka zdroj: Tlama Games

TLAMA games se vrací ke klasické sólovce Pátek

15. 4. 2024 9:44 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Když se řekne pátek, mnozí si vybaví smolný den třináctého, případně hororovou filmovou sérii. Ale co Pátek s velkým P? Kdo četl dobrodružný román Robinson Crusoe, ten ví, odkud vítr vane. Trosečníkovi na pustém ostrově dělá společnost domorodec Pátek, po němž pojmenoval designér Friedmann Friese svůj dávný sólový počin.

Deskovka Pátek vznikla už v roce 2011, tedy dávno před současným trendem sólového hraní a ve své době v tom byla poměrně průkopnická. A dnes o ní píšeme proto, že se k ní vrací české vydavatelství TLAMA games, které ji lokalizuje do naší mateřštiny.

Jedná se o malou krabičku plnou karet, s nimiž se v roli Robinsona postavíte dvěma pirátům v boji na život a na smrt. Máte svůj balíček bojových karet a snažíte se zneškodňovat hrozby, které si na vás ostrov přichystal.

Z každé zneškodněné hrozby se stane vaše bojová karta, ale všechno porazit nezvládnete, takže se musíte rozhodovat, jaké karty necháte dobrovolně plynout a necháte se od nich zranit. Hra Pátek vyjde v češtině v průběhu května a pořídíte ji pod čtyři stovky.

Nejnovější články