Letošní novinkou Vladimíra Suchého bude historická Resafa
Novinka zdroj: Delicious Games

Letošní novinkou Vladimíra Suchého bude historická Resafa

15. 4. 2024 12:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Českého designéra Vladimíra Suchého vám určitě není potřeba představovat, pokud si libujete v náročných strategických hrách, jelikož stojí za kousky jako Evakuace, Messina 1347, Praga Caput Regni či Podmořská města.

Na letošní rok (a říjnový veletrh Essen Spiel) připravuje hru Resafa, pojmenovanou po pevnosti, která ve 3. století našeho letopočtu stála na území dnešní Sýrie (a dnes z ní zbývají jen ruiny).

Hráči se stanou obchodníky, kteří na ploše šesti kol s pomocí tří akčních karet na tah budou cestovat vyprahlou zemí, kupovat a prodávat zboží a neobejde se to ani bez budování.

Ve městech budete vytvářet dílny, díky nimž získáte zdroje a velbloudy, zahrady přinášející opět zdroje a vítězné body a v neposlední řadě také kanály a nádrže, jelikož samotná pevnost neměla přístup k vodě a musela se spolehnout na zadržení dešťové vody a její rozvod tam, kde byla potřeba.

Ke hře budete moct zasednout až ve čtyřech hráčích, nebude chybět režim pro jednoho hráče a jedna partie vám potrvá od 60 do 150 minut. O grafickou stránku hry a ilustrace se zase postará český designér a ilustrátor Michal Peichl. Na Resafu se tedy můžete těšit v letošních podzimních měsících.

Nejnovější články