Pašování oříšků není žádný med. Dokáže vám to veverčí Nutty Business zesnulého tvůrce Konceptu
Novinka zdroj: Studio H

Pašování oříšků není žádný med. Dokáže vám to veverčí Nutty Business zesnulého tvůrce Konceptu

28. 6. 2023 12:14 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Pašeráctví je komplikované povolání. Dokázal to třeba Han Solo ve Hvězdných válkách, ale své o tom ví i různí členové mafie. A to nejen té lidské, ale také zvířecí. Protože dostat na správné místo zásilku kvalitních oříšků, to může být nelehký úkol i pro ten nejlepší veverčí gang. A přesně o tom pojednává karetní hra Nutty Business.

Vezme vás do noirového Central Parku v roce 1925, kdy za pomoci osmi dostupných karet se musíte postarat o zboží, chránit ho, skrývat se před celníky a dávat si pozor na policejní razii. To vše v rámci jednoduchých partií maximálně na 20 minut, kde 2 až 5 hráčů hraje karty na jeden ze dvou balíčků, čímž aktivují speciální efekty.

S jejich pomocí se snaží získat co možná největší počet ořechů, protože kdo jich na konci hry má nejvíc, vyhrává. Nicméně efekty taktéž umožňují komplikovat plány ostatním, takže je musíte spouštět ideálně tak, abyste z toho všeho nejvíce profitovali vy.

Ačkoliv má jít o velice přístupnou hru, nabízí slušnou porci možností pro taktiku. Zároveň díky tomu, že všichni hráči mají na ruce vždy stejných osm karet, se do partií propíše i počítání a předvídání. Navíc v opravdu líbivém vizuálním kabátci, který krásně ladí se samotným tématem.

Zajímavostí, přirozeně kromě tématu i stylizace, je, že o návrh hry se postaral Alain Rivollet (Koncept), který v roce 2019 zesnul. Zjevně se tak jedná o „šuplíkový“ projekt, který si na svůj čas na slunci chvíli počkal.

Jak se ale zatím zdá, jde rozhodně o sympatický titul, který do obchodů dorazí během tohoto roku. Vydání je zaštítěné Studiem H, od kterého můžete znát třeba adaptaci strategie Northgard, případně u nás nedávno vydanou Vaalbaru. Proto by se s trochou štěstí v budoucno mohl podívat i k nám.

Nejnovější články