Netflix chystá filmovou adaptaci klasické dedukční hry Werewolf ne nepodobnou Jumanji
Novinka zdroj: Netflix

Netflix chystá filmovou adaptaci klasické dedukční hry Werewolf ne nepodobnou Jumanji

10. 4. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Ocitáme se v době, kdy se konečně i deskové hry chystají na stříbrná plátna a streamovací služby ve filmové i seriálové podobě. Zatím ještě stále čekáme na první odhalení takových snímků (Amazon například chystá Warhammer 40,000 s Henrym Cavilem, v přípravě jsou filmy podle Terra Mystica i Mars: Teraformace), ale jeden takový shlédneme ještě letos.

zdroj: Netflix

Jmenuje se Family Pack a inspiruje se klasickou stolní hrou Werewolf, kterou u nás můžete znát i jako Městečko Palermo. Jedná se o hru pro větší skupiny hráčů, kteří si tajně rozdělí role, přičemž jeden z hráčů (případně aplikace) dělá celé skupině vypravěče.

Vypravěč přikáže všem, aby na noc usnuli, zavřeli oči a jen poslouchali, aby následně probudil pouze hráče hrající za vlkodlaky, kteří si společně vyberou jednoho z hráčů, který se ráno „probudí mrtví“. Cílem nebohých vesničanů je odhalit vlkodlaky dřív, než je všechny sežerou.

A o to samé půjde i ve francouzském filmu Family Pack, ve kterém si zahraje například Jean Reno. Režisér snímku François Uzan se tu velice okatě inspiroval filmem Jumanji, jak můžete sami vypozorovat z prvního traileru výše.

V něm rodina usedá ke hře Werewolf, aby se najednou ocitla kdesi ve středověké vesničce, jejíž obyvatele noc co noc sužují útoky vlkodlaků. Nevypadá to, že by šlo o horor, ale spíš rodinnou komedii, která na Netflix dorazí letos v říjnu.

Nejnovější články