Zašli byste si do kina na film podle hry Terra Mystica? Časem budete mít příležitost
Novinka zdroj: Feurland Spiel

Zašli byste si do kina na film podle hry Terra Mystica? Časem budete mít příležitost

4. 4. 2023 14:34 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Spousta videoher se dočkala svých filmových či seriálových adaptací. Ještě větší spousta videoher má svojí deskovku. Ale co deskovky? Kde jsou jejich videoherní adaptace? Je jich pár. A kde filmy? Těch je ještě míň. Ale vypadá to, že by se mohlo blýskat na lepší časy.

Zatímco v kinech si momentálně spousta fanoušků užívá fantasy akci Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, z níž vám již brzy přineseme naše dojmy, tak někdo další se pouští do poměrně odvážných filmových adaptací. Řeč je o produkční společnosti Cobalt Knight, která připravuje film podle hry Mars: Teraformace, o čemž si můžete přečíst víc v našem předešlém článku. Stejná společnost se nyní dostala k právům na sérii okolo populární hry Terra Mystica.

Terra Mystica je již 11 let stará strategická hra, v níž se hráči v rolích mnoha kultur snaží rozšířit po fantaskním světě, který ale musí nejprve – stejně jako v Marsu – teraformovat. Na tento vychvalovaný kousek v roce 2017 navázalo sci-fi pokračování Gaia Project od stejných autorů Jense Drögemüllera a Helgeho Ostertaga, zatímco loňskou Terra Novu, tedy zjednodušenou variantu původní Terry má na svědomí Andreas Faul. Ostertag mezi tím připravuje další hru z této série zvanou Age of Innovation.

Cobalt Knight má od teď právo zadaptovat libovolnu z těchto her, ale z logiky věci se začne tou nejslavnější, tedy Terrou Mysticou. V tuto chvíli se ale o snímku dozvídáme jen a pouze to, že tvůrci budou spolupracovat s vývojáři na tom, aby zůstali věrní jejich vizi a světu. Jak si myslíte, že by vůbec mohl vypadat film podle strategie s dřevěnými domečky?

Nejnovější články