Na úspěšný deckbuilding Moonrakers naváže kostkovka Moonrollers
Novinka zdroj: IV Studio

Na úspěšný deckbuilding Moonrakers naváže kostkovka Moonrollers

1. 12. 2023 14:32 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Moonrakers je z hlediska vybraných financí velmi úspěšným projektem, který skrze základ a četná rozšíření dokázal od fanoušků nasbírat přes 67 milionů korun. Jeho tvůrci z IV Studio už se ale chtějí posunout dál, a tak momentálně vybírají peníze na novou hru ve stejném světě – Moonrollers.

Jak už název napovídá, tentokrát nepůjde o deckbuilding, v němž si vylepšujete vlastní loď a plníte zakázky ve vesmíru, ale o kostkovou hru typu push-your-luck, v níž se s ostatními hráči budete přetahovat o členy posádky.

Hra je postavená na jednoduchém principu přehazování kostek, kdy s každým dalším přehozem riskujete, že vám nepadnou potřebné symboly pro jeden z požadavků najmutí nového člena a s tím celá vaše snaha pro toto kolo skončí.

Již najatá posádka vám samozřejmě pomáhá s najímáním dalších členů, kdy jde především o nejrůznější úpravy vašich hodů na základě hozených hodnot. Vše to děláte kvůli prestiži, přičemž hra skončí ve chvíli, kdy jeden hráč najme tři členy stejné frakce nebo jednoho od každé frakce. Podrobnosti se dozvíte v pravidlech.

zdroj: IV Studio

Součástí kampaně je i minirozšíření Intrepid, které vám umožní použít komponenty hry Moonrollers ve hře Moonrakers, přičemž toto rozšíření dostává dodatečný obsah za každých vybraných 1,6 milionů korun v kampani.

Kromě toho je z těch větších věcí ještě k dispozici nové rozšíření Dark Matter pro Moonrakers, které přidává prvek temné hmoty, jež se připojí na libovolného hostitele a vylepší ho, nicméně nic netrvá věčně a postupně nad ním bude přebírat kontrolu…

V době psaní článku zbývá do konce kampaně na Backerkitu ještě 10 dní a už se podařilo vybrat přes 7 milionů korun (kampaň nemá žádné dodatečné cíle). Hru Moonrollers tu získáte pouze ve sběratelské edici za 670 korun.

Sběratelská edice obsahuje na rozdíl od té, která zamíří do obchodů za úplně stejnou cenu, foilový box, foilové žetony a karty s holografickou úpravou. S rozšířením Dark Matter je to obdobné – za 450 korun dostanete jen v kampani foilové karty, jinak cena bude stejná, a i obyčejná verze určená pro obchody bude obsahovat obaly na karty.

V rámci doplňků toho taky není málo, ať už je řeč o misce na kostky za 335 korun, upgradu kostek na hliníkové za 1 100 korun, upgradu žetonů na kovové za 560 korun či dodatečné krabici Atlas s neoprenovou podložkou za 335 korun, která slouží jako úložný box (vejde se do ní jak podložka, tak miska na kostky i celá krabice hry).

Opozdilci zde mají ještě možnost pořídit si hru Moonrakers v platinové edici (s kovovými mincemi) za 1 300 korun, případně bednu s touto edicí, insertem a čtyřmi rozšířeními za 4 tisíce korun.

Poštovné vychází na 365 korun a z celé částky ještě uhradíte daň. Vámi vybrané odměny se vaším směrem vydají odhadem příští rok v červnu.

Nejnovější články