Na lovecroftovské RPG Cohors Cthulhu z dob Římské říše naváže kooperativní figurkovka
Novinka zdroj: Modiphius Entertainment

Na lovecroftovské RPG Cohors Cthulhu z dob Římské říše naváže kooperativní figurkovka

5. 4. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Modiphius ve druhé půli loňského roku představilo a na Kickstarteru zafinancovalo své nové RPG Cohors Cthulhu, které vychází z jeho zavedeného Achtung! Cthulhu systému a láká na lovecraftovský horor v kulisách římských legií a houževnatých Germánů.

RPGčko přijde svým podporovatelům letos v létě, kdy se zároveň v červnu spustí nová kampaň na Kickstarteru pro hru Cohors Cthulhu: Tactics. Jak už název napovídá, půjde o figurkovou strategii, kterou budete hrát v kooperaci nebo sólově na ploše tří příběhových aktů.

Vaši hrdinové budou čelit lidským nepřátelům, zplozencům prastarých bohů a vlastní mysli, která se tváří v tvář děsům bude křivit. Figurky budou vyvedené v měřítku 28 milimetrů a budou k dispozici jak v resinu, tak souborech STL k domácímu tisku.

Mezi figurkami budou římští centurioni, lotři, šlechta, lovci, knězi, druidi, vrazi, vojáci, válečníci a samozřejmě zástup nejrůznějších chapadlovitých monster z hlubin a jiných dimenzí. Na představení herních principů, autorů, počtu hráčů či herní doby si ještě musíme počkat.

Nejnovější články