Moje knihovnička již brzy dostane zakreslovací pokračování s kostkami
Novinka zdroj: Cranio Creations

Moje knihovnička již brzy dostane zakreslovací pokračování s kostkami

26. 1. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Zkušená autorská dvojice Matthew Dunstan a Phil Walker-Harding společně vytvořila moc příjemnou rodinou hru Moje knihovnička, kterou u nás v češtině vydal Blackfire. Skládání prvků do police se zjevně setkalo s velkým úspěchem, jelikož nezůstane u jediné hry.

Původní vydavatel Cranio Creations totiž chystá pokračování My Shelfie: The Dice Game a jak už název napovídá, půjde o docela jinou hru. Stále se tu pracuje s poličkami, ale tentokrát přijdou ke slovu kostky, a dokonce i fixky.

Jedná se totiž o zakreslovací hru, která se tematicky odehrává po hře Moje knihovnička, takže už máte poličky naplněné věcmi. Teď je jen musíte najít, abyste si je mohli užívat. Ve hře házíte kostkami a tvoříte kombiance, s jejichž pomocí zakroužkováváte prvky v policích.

Jakmile zaplníte celý řádek nebo sloupec, uzamknete ho pro všechny ostatní hráče. Body vám na konci hry přinesou jen takové sekce, v nichž jste vyplnili alespoň tři políčka. Zjevně půjde opět o velmi přístupnou hru, kterou si mohou zahrát 2 až 4 hráči během 20 minut.

V malé magnetické krabičce jsou všeho všudy čtyři hráčské desky, čtyři mazatelné fixy a šest kostek a možná vás překvapí, že tvůrci původní Mojí knihovničky s touto hrou nemají nic společného. Stojí za ní totiž rovněž zkušený Simone Luciani, který má na svědomí velké strategické hry jako Tzolk’in, Lorenzo il Magnifico, Nukleum či chystané Krysy z Wistaru.

My Shelfie: The Dice Game vyjde celosvětově v březnu, ale už teď si přímo u zahraničního vydavatele můžete udělat předobjednávku, v níž vás hra bude stát v přepočtu 370 korun. Zeptali jsme se Blackfiru na případnou možnost počeštění této hry a společnost k tomu zatím nemá co říct.

Nejnovější články