Mindok vydá zakreslovací hru Příští stanice Londýn od autora Costa Rica a Monumental
Novinka zdroj: Mindok

Mindok vydá zakreslovací hru Příští stanice Londýn od autora Costa Rica a Monumental

1. 3. 2023 12:48 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Matthew Dunstan je poměrně plodný autor, který má na svém kontě celou řadu her, z nichž se spousta dočkala či teprve dočká svého českého vydání. Posuďte sami: Costa Rica, Monumental, Moje knihovnička a spousta her ze dvou sérií únikovek Echoes a Adventure Games. Nedávno jsme zároveň recenzovali jeho další hru The Guild of Merchant Explorers.

Do zástupu počeštěných her tohoto autora se v létě přidá novinka z loňského Essenu Next Station: London, kterou u nás vydá Mindok pod názvem Příští stanice Londýn. Jedná se o další hru z žánru flip & write, ve které tedy budete otáčet karty z balíčku a dle jejich instrukcí zakreslovat informace na herní plán.

V tomto případě budete tvořit síť podzemních tunelů metra, kdy vám karty diktují, do jaké stanice musíte vést svůj další tunel. Originálním prvkem hry jsou barvičky, kdy si hráči kolem stolu posílají různě barevné tužky představující jednotlivé linky metra, takže přestože všichni v jednu chvíli směřují na svých herních plánech do stejné stanice, každý tam musí dovést jinou z linek.

Příští stanice Londýn je jednoduchá hra v malé krabičce s herní dobou okolo 20 minut, kterou můžete hrát sami nebo až ve čtyřech hráčích. Mindok ji na náš trh vypustí 1. července. A taková malá zajímavost na závěr: Autor hry Matthew Dunstan žil nějakou dobu v Praze a pro Mindok natočil následující kratičké video, v němž velmi roztomilou lámanou češtinou oznamuje českou verzi.

Nejnovější články