Mindok vydá pirátskou hru pro děti – Slon přes palubu
Novinka zdroj: The Flying Games

Mindok vydá pirátskou hru pro děti – Slon přes palubu

14. 2. 2023 9:19 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Proutek je třeba ohýbat, dokud je mladý, což platí i pro ty nejmenší hráče stolních her. Pokud tedy chcete, aby vaše ratolest také propadla kouzlu deskovek, tak k tomu lze využít služeb her pro nejmenší. Z novinek dobře poslouží Můj první nedobytný hrad nebo třeba DreamQuest: Snílkův meč. A mezi tyto tituly se brzy zařadí také chystaná novinka vydavatelství MindokSlon přes palubu.

Tahle jednoduchá hra, kterou jste schopní odehrát během 15 minut (i méně), pojme 2 až 4 sloní piráty, kteří se snaží ukrást poklad kapitána Žirafy. Nicméně každý proradný pirát moc dobře ví, že se jedná o povolání ošemetné a když ho někdo u takového úkonu načapá, čeká ho procházka po prkně.

Tato premisa následně funguje i jako jádro celého zážitku. Všichni hráči tak nejdříve umístí svou postavičku na začátek prkna, které na lodi (loď je samotná krabice hry) drží za pomoci magnetů. Následně si hráči tahají libovolný počet karet ze zásoby. Čím více karet vytáhnou, tím více závaží si ostatní hráči přidají na konec svého prkna.

Pokud si však během tahaní vytáhnou stejnou kartu podruhé, musí posunout svého sloníka po prkně o políčko dopředu. Každé závaží a každý krok přispívá k tomu, že se prkno čím dál více přiblíží svému převrhnutí a váš námořník se bude koupat se žraloky. A jakmile se to stane, prohráváte.

Slon přes palubu tedy spadá do kategorie „push-your-luck“ her, kdy v něm velkou roli hraje štěstěna, ale také nějaká ta taktika. Hru má na svědomí studio The Flying Games, z jehož produkce u nás můžete znát například Jurskou sváču, Jurskou véču, Komáří hody či Prehistories. Autoři samotní, tedy Florian SirieixBenoit Turpin jsou jednotlivě podepsaní například pod hrami Vítejte na Měsíci a Cowboy Bebob: Space Serenade.

Datum vydání Slona přes palubu je mířené na letošní léto, abyste se mohli „šplouchat“ nejen na koupalištích, ale i ve hrách. Cena prozatím oznámena nebyla.

Nejnovější články