Magic: The Gathering bude od roku 2025 dostávat ročně dvě velké crossover edice ve stylu Tales of the Middle-earth
Novinka zdroj: Foto: Wizards of the Coast

Magic: The Gathering bude od roku 2025 dostávat ročně dvě velké crossover edice ve stylu Tales of the Middle-earth

15. 2. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Nový, plnotučný set Murders at Karlov Manor, který do Magic: The Gathering přináší detektivní práci a nevyřešené záhady, se na pultech ještě ani pořádně neohřál a společnost Hasbro už opět hledí do budoucnosti, pro kterou má docela jasné plány. Od roku 2025 totiž chce začít vydávat dvě velké crossover edice ročně.

Vyplynulo to z nedávné finanční zprávy společnosti (z té, z níž jsme se dozvěděli částku z propůjčení licence videohře Baldur's Gate III). V té ředitel Chris Cocks investorům prozradil, že od příštího roku chtějí dva z celkových šesti velkých setů každý rok věnovat jejich sérii Universes Beyond, tedy projektům, v nichž se objevují karty z různých známých popkulturních značek. Nejlepším příkladem je sada Tales of the Middle-Earth, jež do známé karetní sběratelské hry přinesla svět Pána prstenů a stala se jednou z nejúspěšnějších vůbec. Případně na 8. března se chystá start setu z post-apokalyptického videoherního světa Fallout.

Čistě z byznysového hlediska dává rozhodnutí velký smysl. Hasbro aktuálně nezažívá své nejlepší období, mnoho jeho sektorů vykazuje ztrátu, a proto se firma rozhodla k velké restrukturalizaci, v níž se rozloučila s téměř 2 tisíci zaměstnanců. A jelikož právě zmíněné Tales of the Middle-Earth je vůbec nejvýdělečnější set Magiců, je jasné, čeho chce Cocks větším důrazem na crossovery dosáhnout – zlepšení finanční situace společnosti. Ostatně právě segment stolních her je společně s tím digitálním jeden z mála neztrátových.

„Věříme, že značky, které se začnou prodávat v roce 2025, mají stejnou sílu jako Pán prstenů. Myslíme si, že budeme mít podobný nárůst jako v jeho případě, a to je základem naší zatvrzele dobré nálady ohledně růstu Magic: The Gathering,“ uvedl rozhodně Cocks investorům.

Mnoho fanoušků či příležitostných hráčů jistě takový krok uvítá, ale naopak pro některé se jedná pouze o pomyslný olej do jejich vzrůstající nechuti vůči tomu, jakým směrem se Magic: The Gathering vydává. Důraz na ekonomické výsledky zkrátka začíná poněkud zastiňovat snahu o vyprávění originálních příběhů a třeba z pozice dlouholetého fanouška mě to skutečně docela mrzí. Na druhou stranu je pravda, že jakmile vydají set ve spojení s hrdiny od DC Comics, budu jeden z prvních ve frontě...

Každopádně už z dřívějších zpráv víme, na co se v roce 2025 můžeme z pohledu Universes Beyond těšit. Nadšení během něho budou především nadšenci do komiksů a japonských RPG. Chystají se totiž sety ve spolupráci s komiksovým molochem Marvel a s dlouholetou videoherní sérií Final Fantasy, ve které by se měly objevit postavy a prvky ze všech hlavních dílů série, a to včetně nejnovějšího Final Fantasy XVI.

Pokud ovšem máte chuť na trochu jiný typ spolupráce, tak v příštím týdnu do obchodů dorazí Ravnice: Cluedo Edition, ve které se oblíbená sběratelská karetní hra spojí s klasickou vyšetřovací deskovkou Cluedo z roku 1949.

Nejnovější články