Isle of Night je novou kapesní fantasy hrou od studia za Spícími bohy a Cestou necestou
Novinka zdroj: Red Raven Games

Isle of Night je novou kapesní fantasy hrou od studia za Spícími bohy a Cestou necestou

27. 3. 2024 12:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Spící bohové od studia Red Raven Games slaví velký úspěch u tuzemských hráčů, což je evidentní z výborného umístění v komunitní anketě Trolí palec. Je proto jasné, že dvorní tým okolo renomovaného Ryana Laukata je v našich luzích a hájích populární, takže by čtenáře mohlo zajímat, že představil další z řady svých mysteriózních titulů – Isle of Night.

V tomto případě se míří asi na trochu rozdílné publikum než u zmíněné rozlehlé příběhovky, jelikož půjde o maličkou krabičku, která se bez problémů vejde do vaší kapsy. V jejích útrobách se skrývá tajemná výprava, která oko potěší známým stylem ilustrací Ryana Laukata, zatímco herně by měla přinést rychlou partii na 20 minut pro 2 až 5 hráčů.

Jejich úkolem v tomto případě bude prozkoumat tajemný ostrov, o němž jste slyšeli příběhy mluvící o hromadě pokladů i zázraků, které se však lidskému oku odhalí pouze v noci. Proto čekáte na soumrak, abyste pak se svým věrným psem po boku mohli na ostrov vyrazit a odhalit jeho tajemství.

Odhalování ostrova probíhá skrze karty, které si v každém tahu dobíráte z balíčku. Následně se rozhodnete, jaké si ponecháte, zatímco zbytek vrátíte zpět. A jelikož všechny nevyužité karty se přesouvají do dalšího tahu, postupně tím rostou možnosti a zvětšuje se pocit napětí z toho, kam vás další kroky zavedou. Dodatečnou úroveň strategie přinášejí karty, které mění bodovou hodnotu těch ostatních.

Za designem hry stojí Dustin Dowdle, pro kterého se jedná teprve o druhý titul v jeho portfoliu (po Fox in the Henhouse z roku 2018). S vydáním Isle of Night se původně směřovalo na březen, avšak nakonec k němu dojde až někdy v průběhu května. To samozřejmě zatím platí pouze pro anglickou verzi.

Nejnovější články