Fantasy DreamQuest: Snílkův meč pro rodiče a jeho dítě vám umožní ze společného zážitku vytvořit skutečnou knihu
Novinka zdroj: Blackfire

Fantasy DreamQuest: Snílkův meč pro rodiče a jeho dítě vám umožní ze společného zážitku vytvořit skutečnou knihu

14. 12. 2022 9:23 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ne, novinek z poslední doby opravdu není málo. Ba naopak. Jednotlivé společnosti je oznamují jak na běžícím pásu. To znamená, že Mindok třeba do prodeje nedávno poslal čtyři horké novinky, zatímco Rexhry přišly s novými zprávami ohledně Cthulhu: I smrt může zemřít a deduktivní hrou Zvířátka pana Holmese. Zapomenout se ovšem nesmí ani na Blackfire, který nedávno třeba prozradil, že chystá český překlad hry Expedition.

Každopádně právě poslední zmíněná firma včera prozradila další zprávu týkající se toho, že na její sklad dorazil DreamQuest: Snílkův meč. Běžně by tato skutečnost znamenala, že se titulu na pultech obchodů dočkáme v následujících dnech, avšak to tentokrát neplatí. Hra totiž oplývá jednou specifickou funkcí, kvůli které dojde na její vydání až během ledna. Nejdříve ale letmé představení.

Jedná se o fantasy projekt, který je přesně pro dva hráče, a to ideálně pro jednoho dospělého a jedno dítě. Dospělý se převtělí do role ochránce, zatímco dítě na sebe vezme funkci hrdiny. Společně se následně snaží dokončit dobrodružnou výpravu dřív, než se probudí bytost zvaná Dreamer (Snílek?).

Na takovém dobrodružství si pak vybíráte cestu, kterou se přiblížíte ke svému cíli, během níž dojde na bojování s příšerami i hody kostkami. Pokud se vám ale výprava nepodaří úspěšně dokončit a Dreamer povstane, musíte se vrátit zpět na začátek s tím, že hrdina získal zkušenosti, díky nimž je silnější. Takže jde vlastně o takový nenáročný roguelite známý z videoher. Během toho všeho vás následně ještě doprovází ilustrovaná kniha, do které si budete zapisovat různé údaje.

Nyní ale už zpět k oné zmíněné specifické funkci, která je důvodem, proč dojde na vydání hry DreamQuest: Snílkův meč až v lednu. Aktuálně totiž dochází na dodělávání lokalizace webu vydavatele, na který můžete po dohrání hry zavítat a podělit se zde za pomoci pár kliků o svá rozhodnutí, jež jste během své cesty udělali.

Web vám následně vygeneruje PDF soubor, který bude obsahovat váš příběh. Avšak pomyslnou třešničkou na dortu je skutečnost, že si tento svůj příběh můžete také na památku nechat vytisknout jako knihu, která vám bude za poplatek zaslána přímo domů. Díky tomu se tak dostanete k věcné vzpomínce na společně strávený čas se svou drahou ratolestí. A to zní jako moc příjemný bonus.

Nejnovější články