Blackfire vydá rodinný deckbuilding Expedition, ve kterém závodíte v hledání pokladů
Novinka zdroj: Korea Boardgames

Blackfire vydá rodinný deckbuilding Expedition, ve kterém závodíte v hledání pokladů

12. 12. 2022 14:25 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Aby těch novinek pro jeden den nebylo málo, tak svou troškou do mlýna přispělo ještě vydavatelství Blackfire, které oznámilo chystanou lokalizaci hry Expedition. Ta byla k vidění na letošním veletrhu Spiel v Essenu na stánku korejského vydavatele Korea Boardgames Co. a spolu s českou verzí poputuje v budoucnu do světa.

Český název nemáme, a i ten anglický se prý bude měnit, ale už teď díky Blackfiru víme, co od hry můžeme čekat. A z prvního popisu se nelze ubránit dojmu, že by mohlo jít o další alternativu ke hrám jako Břink! a Ztracený ostrov Arnak.

I Expedition se totiž řadí do deckbuildingových her, tedy her, v nichž si stavíte svůj vlastní balíček karet. A i tady se s pomocí karet hýbete po herním plánu. V tomto případě se budete pídit po pokladech, kde vám ty menší zajistí finanční odměnu a ty větší vítězství. Kdo jako první ukořistí dva velké poklady, vyhrává.

Ale tak jednoduché to nebude. Abyste to zvládli, musíte svůj základní balíček posilnit a rozšířit o nové členy výpravy. Ti ale něco stojí a najímají se v základním táboře, takže hra podobně jako právě Břink! stojí na odhadu toho, jak daleko do neprobádané džungle ještě postoupit a kdy se z ní vrátit.

Jakmile se vrátíte, můžete za utržené peníze najmout nové členy a dostat se v další výpravě zase o kus dál. Blackfire ve svém oznámení zmiňuje hezkou mechaniku vracení zahraných karet do balíčku, čímž si můžete prodloužit pobyt v divočině a vrátit se tak s větší kořistí.

O datu vydání se český vydavatel ve svém oznámení nezmiňuje, ale vzhledem k tomu, že hra okamžitě po oznámení putovala k překladatelce, snad můžeme doufat v příští rok.

Nejnovější články