Máte málo dárků pod stromeček? Dorazila Smlouva s ďáblem, Hvězdní kapitáni i Velká kvedlinburská
Novinka zdroj: Mindok

Máte málo dárků pod stromeček? Dorazila Smlouva s ďáblem, Hvězdní kapitáni i Velká kvedlinburská

12. 12. 2022 10:32 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Když se člověk podívá do kalendáře, tak může s hrůzou vykřiknout. Zjistí totiž, že Štědrý den je tady za méně než dva týdny. Proto, jestli ještě nemáte nakoupené dárky, je opravdu nejvyšší čas to napravit. A přirozeně je takovým nepsaným pravidlem, že stolní hrou rozhodně nikoho neurazíte.

Ostatně to si uvědomují i jednotlivá vydavatelství, která neustále oznamují a představují hry, které to stihnou pod váš stromeček. Mezi nimi se nachází i Mindok, který prozradil, že pod vaši ozdobenou rostlinu to s největší pravděpodobností stihne ještě další pětice her (jeden dotisk), která během tohoto týdne dorazí na sklady a následně i do obchodů. Jedná se o následující kusy:

Velká kvedlinburská

Tato rodinná a velice svižná hra zhruba na půl hodiny je novým přírůstkem do světa hry Kvedlalové z Kvedlinburku od Wolfganga Warsche. Tentokrát si ale budete moci zazávodit v juniorských dostizích, kde se za pomoci pamlsků pokusíte dostihová zvířátka úspěšně dovést do cíle. Samozřejmě v nejlepším případě jako první, abyste se stali výhercem Zlatého kotlíku. Aby se vám to povedlo, musíte nalézt ideální složení těchto pamlsků, jelikož ne všechny vás pošlou dopředu. Jednoduše relativně nenáročná zábava vhodná na rodinný večer, a to nejen pro fanoušky původní hry.

Kronika dobrodružství: Cesta za měsíčními kameny

Jestli však vaše ratolesti rádi odhalují všemožné záhady zasazené do kouzelných světů, tak by se na vašem stole nemusela ztratit ani novinka Davida Cicurela, tvůrce Kroniky zločinu. Jedná se o kooperativní hru, která kombinuje samotný zážitek na stole s doprovodnou aplikací. Vžijete se v ní do role kouzelnických učňů, kteří budou řešit záhady ve dvou královstvích v rámci pěti příběhů. Nebude tedy chybět hledání stop, prozkoumávání a dělání různých důležitých rozhodnutí. Ke hře mohou zasednout maximálně čtyři hráči, ale do hraní se můžete pustit i sami.

Hvězdní kapitáni

Oba předchozí tituly spadaly spíše do těch rychlejších zážitků, vhodných k rodinnému hraní. Hvězdní kapitáni od Petera B. Hoffgaarda jsou však už projektem spíše pro odrostlejší publikum. Ve sci-fi prostředí plném robotů se totiž ujmete velení vlastní vesmírné lodě, která sice nepatří k těm nejvyspělejším, avšak pod dobrým vedením svou práci zastane.

Na jednotlivých misích tak budete dokazovat, že právě vy jste tím nejlepším kapitánem široko daleko, který se o samotnou loď dokáže dobře starat, stejně jako o posádku, kterou je třeba čas od času trochu vycvičit. Do tohoto mezihvězdného putování, které se řadí ke strategickým euro hrám s engine buildingem, se můžete pustit v sólu a až ve čtyřech hráčích.

Smlouva s ďáblem

Hazardujete rádi s vaší duší? Tak proč neuzavřít Smlouvu s ďáblem? Přesně to vám umožní nová hra od Matúše Kotryho (Alchymisté). Jedná se o deduktivní zážitek určený přesně pro 4 hráče, ve kterém se přesunete do temného středověku, kde povstali čtyři království. Dvěma z nich vládnou obyčejní smrtelníci, třetímu kultista a čtvrtému samotný ďábel. Aby pak jednotliví hráči vyhráli, musí se pokusit vybudovat to nejmocnější království, k čemuž budou potřebovat hromadu surovin. No a k těmto surovinám se dostanou za pomoci obchodů, ve kterých na vás čekají různé nástrahy a důležitá rozhodnutí.

A na závěr ještě jedna třešnička pro milovníky přírody. Na sklad totiž dorazil dotisk skvělé chytré hry Kaskádie od Randyho Flynna, ve které budete skládat a kombinovat krajinku se zvířátky. Titul byl už nějakou dobu vyprodaný, ale podařilo se mu vrátit takto těsně před Vánoci.

Nejnovější články