Druhý díl populárního dungeon crawleru Massive Darkness vyjde česky od Rexher
Novinka zdroj: CMON

Druhý díl populárního dungeon crawleru Massive Darkness vyjde česky od Rexher

6. 3. 2023 8:32 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio CMON před časem vydalo dnes již poměrně dobře známou a oblíbenou kooperativní hru Massive Darkness, na jejíž vznik se na Kickstarteru podařilo vybrat astronomických 78 milionů korun. Tento úspěch ještě převýšilo pokračování Massive Darkness 2: Hellscape, kterému se podařilo vybrat dokonce 84 milionů korun. A právě dvojka vyjde na rozdíl od jedničky v češtině od vydavatelství Rexhry.

Jádro hry Massive Darkness vám nebude potřeba příliš představovat, pokud jste se setkali s jinou sérií studia, která u nás v češtině vychází už dávno. Řeč je o Zombicide, které má u nás na svědomí vydavatelství Blackfire, jež v rámci značky vydalo například středověký Černý mor, kovbojský Živí nebo nemrtví či flip & write variantu Do boje.

Pro Massive Darkness to znamená, že se hráči ujmou rolí hrdinů s různými schopnostmi, s nimiž budou společnými silami prozkoumávat nejrůznější podzemí, bojovat s nepřáteli, nacházet mnohé poklady, to vše podle daného scénáře a samozřejmě za doprovodu krásných figurek.

Na Massive Darkness 2: Hellscape sice pracují úplně jiní autoři než na jedničce, ale jejich cílem bylo původní zážitek jedině vylepšit, což se zjevně podařilo. Nejenže došlo ke zkrácení herní doby o polovinu, ale průměrné hodnocení druhé hry na BoardGameGeeku je 8,1 (z 1 500 recenzí), zatímco předchozí díl má „jen“ 7,1 (z 4 600 recenzí).

V tuto chvíli se nedozvídáme, kdy se české verze hry Massive Darkness 2: Hellscape dočkáme, ale vydavatelství Rexhry již naznačilo, že kromě základní hry možná rovnou dostaneme i něco navíc. Ale oznámení případných rozšíření a/nebo dodatečných bonusů z Kickstarteru si vydavatelství nechá až na později.

Nejnovější články