Nač si budovat balíček, když si můžete budovat pytlík? Vyšla nová deskovka The Guardians of Haversack
Novinka zdroj: Tlama Games

Nač si budovat balíček, když si můžete budovat pytlík? Vyšla nová deskovka The Guardians of Haversack

3. 3. 2023 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Protože v poslední době nevychází mnoho her (dneska je den opaků, mimochodem…), dorazila na náš trh další novinka. Tentokrát jde o deskovou hru The Guardians of Haversack od autora Frédérica Guérarda, který stojí za hrami Svět divů a Království divů a kterou si navzdory anglickému názvu můžete pořídit s českým překladem od TLAMA games (komponenty, jsou jazykově nezávislé, takže jde jen o pravidla).

The Guardians of Haversack je fantasy hra o strážcích titulního světa. Každý hráč v ní má vlastní království zahalené kletbou, kvůli níž musí bojovat s příšerami, rekonstruovat zdevastované vesnice, pomáhat vílám a těšit se z pokladů ukrytých v truhlách.

Nicméně hlavním mechanismem je postupné budování vašeho pytlíčku, do kterého si najímáte nové strážce a jeho obsah tak neustále vylepšujete. Každý strážce přitom disponuje vlastní schopností a hodí se tak na něco jiného než další strážce tažený po něm. Hru můžete hrát ve dvou, třech a čtyřech hráčích, přičemž nechybí ani možnost sóla a jedna partie je odhadovaná na příjemných 30 minut.

Nejnovější články