Deckbuilding s pohlednými figurkami Robot Quest Arena se vrací ve větším
Novinka zdroj: Perfect Day Games

Deckbuilding s pohlednými figurkami Robot Quest Arena se vrací ve větším

25. 3. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Gamefound v listopadu minulého roku uveřejnil seznam těch nejzajímavějších kampaní začátku letošního roku. Mezi nimi se mimo jiné nacházela i nová verze roztomilého deckbuildingu Robot Quest Arena, která slibovala mnoho novinek, včetně dalších strojů na porážku. A když už to vypadalo, že společnost Wise Wizard Games onen „začátek“ roku nestihne, nakonec své slovo dodržela a v březnu spustila crowdfundingovou kampaň pro Robot Quest Arena: Bot Battle.

Pod tímto souhrnným názvem se skrývá jak původní základní hra, tak i několik klíčových dodatků. To znamená, že stále jde o arénovou bojovku, která je řízená kartami a na plánu se vám prohání roztomilé, namalované miniatury robotů. Vaším úkolem je eliminovat soupeře, čehož dosáhnete nejen útokem a rozvojem schopností, ale také chytrým pohybem po aréně, kde se nachází různé nástrahy.

Tentokrát se ale budou prohánět po nové a větší aréně, kde půjde vytvořit ještě výbušnější chaos. Navíc se větší aréna bude hodit i kvůli tomu, že do hry přibude čtveřice nových bojovníků (Tack s Inez, Blaze s Matildou, Bubble s Titem a Nozzle s Markusem), čímž se maximální počet hráčů posune až na osm. Takže více prostoru se bude jistě hodit. Ale i kdybyste neměli tolik kamarádů, nově příchozí stejně rozšíří možnou variabilitu svými unikátními schopnostmi.

zdroj: Wise Wizard Games

Jak je pak vidět, fanoušky a zájemce souboje plech na plech evidentně lákají, protože v kampani už nechali přes 10 milionů korun. Tudíž ani trochu nepřesvědčivá pověst Wise Wizard Games s dochvilností a občas problematickým řešením v rámci jejich kampaní lidi neodrazuje.

Jestli vás tedy Robot Quest Arena: Bot Battle zaujala, můžete si základ v kampani koupit za 1 620 korun a k němu rovnou dostanete i promo balíček se 43 novými kartami a 13 dílky do arény. Naopak ve chvíli, kdy už základ vlastníte a chcete jenom nově příchozí, musíte utratit alespoň 2 100 korun. Pokud byste pak chtěli vysloveně všechny novinky, tedy včetně větší arény, velké úložné krabice a balíčku dodatečných dílků, vyjde vás tato legrace už na 3 750 korun.

V případě, kdy utratíte 5 150 korun, dostanete všechny dostupné roboty, tedy základ, nováčky i ty exkluzivní pocházející z první kampaně. Jinými slovy se maximální počet hráčů rozroste až na 11. No a za 7 750 korun dostanete jednoduše všechno. V případě, že byste chtěli vyloženě jen některé z novinek, můžete si je klidně do objednávky samostatně přidat skrz add-ony. Ovšem cena bude méně výhodná než v souhrnném balíčku.

K těmto už docela vysokým cenám je ještě potřeba připočíst dopravu, která se pohybuje od 760 do 1 150 korun. Hodnotu celé zásilky pak ještě tradičně povýší daň z přidané hodnoty. S doručením se počítá v průběhu června příštího roku.

Nejnovější články