Legendární Robo Rally dostane nové rozšíření a přivítá Transformery. Stejné studio propojí G.I. Joe s Axis & Allies
Novinka zdroj: Renegade Game Studios

Legendární Robo Rally dostane nové rozšíření a přivítá Transformery. Stejné studio propojí G.I. Joe s Axis & Allies

10. 8. 2023 13:03 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Není tomu vyloženě dlouho, co společnost Renegade Game Studios oznámila, že letos v srpnu uvede na trh novou verzi kultovní závodní hry Robo Rally od Richarda Garfielda. Studio ale zjevně hře hodně věří, protože to novou edicí nekončí. Tvůrci v krátkém sledu oznámili plány pro příští rok, které zahrnují nové rozšíření a ještě jednu edici se slavnými autoboty.

Rozšíření ponese název Robo Rally Master Builder a jeho jediným účelem je dát vám do rukou nástroje, s nimiž popustíte uzdu své fantazii. Jinými slovy si díky němu vytvoříte vlastní závodiště. Obsahem krabice bude spousta předpřipravených desek, které doplníte o pásy, vybavení, jámy a lasery. Nebudou chybět ani úplně čisté desky, které si kompletně přizpůsobíte podle svého. Zajímavostí je, že toto rozšíření bude kompatibilní se všemi verzemi Robo Rally.

Kromě rozšíření se chystá ještě speciální alternativa, na které Renegáti spolupracují se společností Hasbro a spojí se v ní závody se světem morfujících robotů Transformers. Transformers Robo Rally má podle studia přinést známou hratelnost, kde hráči závodí v prostředí továrny, projíždí checkpointy, vylepšují se a snaží se vyhnout nebezpečenstvím.

Nejvýraznější změnou bude fakt, že si ke hraní lze vybrat jednoho ze šesti známých robotů, mezi nimiž nechybí Optimus Prime nebo Megatron. Síly každého z nich tkví v trochu jiných stránkách, nicméně u každého platí, že se jim do víku dá několik unikátních upgradů.

Dodatečnou dynamiku zase přidá možnost přeměňování mezi podobou robota a vozidla, čímž budete lépe kontrolovat pohyb po závodní dráze. A když už se bavíme o závodních drahách, v krabici naleznete čtyři nové oboustranné herní desky, které vás přesunou na různá místa planety Velocitron.

Tímto ovšem spolupráce celku s Hasbrem ani zdaleka nekončí. Ve stejné zprávě došlo rovnou na oznámení strategie G.I. Joe: Battle for the Arctic Circle. Jedná se o fúzi oblíbeného univerza vojáčků a herního enginu, který pohání už roky prozkoušené tituly ze série Axis & Allies.

V novince se proto ujmete bojových sil G.I. Joe nebo antagonistické Cobry, kdy za pomoci více než 110 figurek začnete bojovat o nadvládu nad polárním kruhem. Ve výčtu hrdinů nechybí jména jako Snow Cat, Skystriker nebo Rattler, zatímco do průběhu partie promluví unikátní mechanismy jako ovládání počasí.

„G.I. Joe se perfektně hodí pro naši novou řadu her poháněných enginem Axis & Allies. Díky tomu se fanoušci wargamingových her a největší světové bojové síly mohou sejít a zažít skvělé chvíle,“ okomentoval spojení prezident společnosti Renegade Game Studios Scott Gaeta.

Jak Transformers Robo Rally, tak rozšíření Robo Rally Master Builder a i G.I. Joe: Battle for the Arctic Circle dorazí někdy během roku 2024. Dalších detailů a novinek se dočkáme v následujících měsících.

Nejnovější články