Další nové české vydavatelství Old Dawg počeští Nukleum Dávida Turcziho a Simona Lucianiho
Novinka zdroj: Board&Dice

Další nové české vydavatelství Old Dawg počeští Nukleum Dávida Turcziho a Simona Lucianiho

29. 9. 2023 11:04 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Česká vydavatelství nám tu rostou jako houby po dešti. Není to tak dávno, co TTGames vydalo svůj první překlad Abyss a je to vlastně jen pár dní od vzniku českého vývojového studia Pink Troubadour. Brzy svou troškou do mlýna přispěje ještě další české vydavatelství – Old Dawg.

To si jako svůj debut vybralo nadcházející deskovou hru Nukleum, za níž stojí dvě vývojářská esa: Simone Luciani (Barrage, Tzolk’in, Marco Polo) a Dávid Turczi (Anachrony, Imperium: Dějiny a specialista na sólo módy). O hře jsme vás informovali již v polovině srpna, takže pro bližší informace zamiřte do tehdejšího článku.

Připomeňme jen, že se jedná o hutné euro pro 1 až 4 hráče na 60 až 150 minut, v němž se pokusíte získat největší obnos vítězných bodů stavbou budov a jejich napájením energií z reaktoru či plněním kontraktů.

Nukleum zdroj: Old Dawg

Jak už to u takových her bývá, možností bude víc než dost, a navíc má každý hráč přístup k jiným technologiím. Hra je často připodobňovaná k opěvovaným kouskům Brass a Barrage a řadí se k těm nejočekávanějším titulům nadcházejícího veletrhu Spiel v Essenu.

Díky vydavatelství Old Dawg si Nukleum užijete v češtině, a to již v březnu příštího roku. Tato rodinná moravská firma chce vydávat čtyři hry ročně, tedy jednu v každém čtvrtletí a už teď má v plánu jako jeden ze svých dalších projektů vydat Feed the Kraken / Nakrmte Krakena!, tedy dedukční hru se skrytými rolemi.

Kromě toho jsou v jednání I další projekty, o kterých se bude rozhodovat na zmíněném veletrhu, takže si na jejich potvrzení ještě musíme počkat.

Nejnovější články