Renomovaní tvůrci her Tiletum a Anachrony spojili síly u komplexní eurovky Nucleum
Novinka zdroj: Board&Dice

Renomovaní tvůrci her Tiletum a Anachrony spojili síly u komplexní eurovky Nucleum

14. 8. 2023 12:34 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Simone Luciani a Dávid Turczi jsou dva velice známí tvůrci, kteří ve svých portfoliích mají hned několik úspěšných titulů. U prvního zmiňme například Tiletum, Marco Polo, Barrage nebo Tzolk’in, zatímco u druhého především Anachrony nebo civilizační Imperium: Legendy. Co ale vznikne ve chvíli, kdy se tato dvojice spojí? Odpovědí je komplexní eurovka Nucleum. Její vydání zaštítí společnost Board & Dice.

Nucleum je zasazené do alternativní historie, v níž vynálezkyně Elsa von Frühlingfeld vytvořila zařízení Nucleum (nukleární reaktor), které skrze atomizaci uranu odstartovalo novou energetickou éru prosperity pro Sasko, jež se díky tomu stalo velmocí a centrem vědy a tvorby.

Uspět v takové době ovšem stále zůstává těžkým úkolem, což na vlastní kůži zjistí jeden až čtyři hráči v roli průmyslníků. Ti se v důmyslném zážitku pokusí získat vítězné body tím, že postupně tvoří a vylepšují svou dopravní síť, staví jeden ze tří typů budov, získávají kontrakty, zpracovávají další uran (ten mimo jiného budete brát z Čech) a plní náhodně vybrané milníky. Během toho využijí i speciální schopnosti, kterými si upraví svou vlastní frakci.

Nucleum díky svým komplexnějším pravidlům a rozhlehlým možnostem míří především na pokročilejší hráče. Jedno sezení vám může zabrat klidně i 150 minut, možná déle. Doporučená cenovka bude 1 700 korun, v předobjednávkách ji ale získáte levněji.

Hru mezi prvními získáte v případě, že si ji vyzvednete na veletrhu Spiele v Essenu, který se koná od 5. do 8. října. Abyste si ji ale mohli na tomto místě vyzvednout, je nutné si titul předobjednat na oficiálních stránkách do 15. září. Pokud si ho chcete nechat zaslat, objednávky budou na cestu vyslané 9. října.

Nejnovější články