Vzniklo nové české studio Pink Troubadour. V týmu je například autor Akvárka Michal Peichl
Novinka zdroj: Pink Troubadour

Vzniklo nové české studio Pink Troubadour. V týmu je například autor Akvárka Michal Peichl

14. 9. 2023 13:08 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Na českém deskoherním rybníčku se i přes jeho relativně malou velikost nachází velké množství šikovných tvůrců a vydavatelství, jež pravidelně přináší zajímavé projekty. I přesto je malým svátkem, když se na scéně objeví nové jméno, jako se tomu stalo tento týden s oznámením nového kolektivu Pink Troubadour.

Je výsledkem společné snahy podnikatele a nadšence do deskových her Milana Zborníka, znalce deskových her Petra Plášila známého jako Youda z Deskofobie a dvojice návrhářů Michal Peichl a Tomáš Holek. Právě Peichl do celku přinese nejvíce zkušeností s vývojem, jelikož stojí za hrami Divočina, Prokletá stezkaAkvárko. Své hry si i sám ilustruje a jako ilustrátor působí ve studiu Delicious Games.

Galileo Galilei zdroj: Pink Troubadour

Právě tyto zkušenosti se budou hodit, jelikož se chce tým věnovat převážně tvorbě vlastních her. Jakmile se mu ale povede usadit, rozhodně se nevyhýbá ani vydávání projektů od jiných zkušených i začínajících autorů. Ti ale musejí počítat s tím, že poskytnutím hry to pro ně nekončí, ale bude se po nich chtít účast na dodatečném vývoji a testování hry.

„Máme bohaté zkušenosti ze světa deskových her. Hry jsou pro nás vášní a životním stylem. Hry hrajeme, vytváříme, testujeme, malujeme, žijeme. Pink Troubadourem si plníme naše sny a rádi bychom lidem přinášeli hry, které chceme sami hrát, ale zatím nám je nikdo nenabídl. Důležitá je pro nás široká nabídka zábavy pro malé i velké děti,“ komentuje vznik studia jeho zakladatel Milan Zborník.

Tvorba studia nebude monotónní. Dočkáme se od nich jak komplexních her pro zkušené hráče, tak například i párty her pro úplné začátečníky. A na trh mají přijít teprve tehdy, až jim nikdo z týmu během testování nebude mít co vytknout. Pink Troubadour chce své první hry vydat v průběhu roku 2024, v plánu má vydávat dvě až tři hry ročně a myslí i na zahraniční trh.

V současné době pracuje na několika prototypech, kdy dva z nich se pomalu blíží finální podobě. Jeden se jmenuje Galileo Galilei a půjde o středně náročnou eurovku, v níž si zkusíte roli raných astronomů, kteří budou prvními dalekohledy prozkoumávat oblohu, zatímco je otravují inkvizitoři.

Druhý, tentokrát už bezejmenný titul se zařadí k rychlým párty hrám, využije post-apokalyptického zasazení ve stylu Mad Maxe a hráči se v něm pokusí obsadit zaslíbenou zemi. Studio můžete sledovat na oficiální facebookové stránce, kde naleznete informace o chystaných testovacích sezeních, která se budou konat jednou za 14 dní v pražských kancelářích u metra Anděl. Brzy dojde také na spuštění oficiálního webu.

Nejnovější články