Další kolo předplatného Albi+ láká na Lords of Ragnarok, Legii, Paleo či Mini Rogue
Novinka zdroj: Awaken Realms

Další kolo předplatného Albi+ láká na Lords of Ragnarok, Legii, Paleo či Mini Rogue

9. 6. 2023 20:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Albi odvysílalo další ze svých streamů, během nějž se zaměřilo primárně na představení nového obsahu svého předplatného Albi+ pro druhou polovinu roku 2023. Opět tu máme šest her různých zaměření rozdělených do tří úrovní předplatného – zlatý balíček a dva stříbrné balíčky buď pro hráče, nebo pro rodiny.

Možná tím největším lákadlem v předplatném je velká deskovka Lords of Ragnarok od Adama Kwapińského, autora Nemesis a Frostpunk, ale také samozřejmě hry Lords of Hellas, z níž bude Ragnarok vycházet.

Půjde tedy opět o strategickou hru s nádhernými figurkami, která bude zasazená do severské mytologie protkané moderními technologiemi. Albi ke hře rovnou vydá i nějaká ta rozšíření mající za úkol obohatit hru po vzhledové stránce a nebude chybět ani promo hrdinka Valkýra.

Lords of Ragnarok je ale tou úplně poslední hrou, kterou v předplatném dostanete a stane se tak 7. prosince. Mimo předplatné se hra bude prodávat za doporučenou cenu 2 999 korun. Ale jakou hru dostanete jako první, konkrétně již 27. července?

Je to Paleo – rodinná kooperativní hra zasazená do doby kamenné, v níž se snažíte přežít se svými lidmi a zanechat po sobě jeskynní malby. O kvalitách této hry svědčí zejména fakt, že je vítězem prestižní ceny Kennerspiel des Jahres z roku 2021.

17. srpna se pak k předplatitelům domů podívá velmi zajímavý projekt Mini Rogue, což je hra inspirovaná videohrami a určená primárně pro jednoho hráče, ale můžete ji hrát i ve dvou. Budete se v ní protloukat zatuchlými kobkami, bojovat s monstry a bossy a vylepšovat si svého hrdinu. Základ rovnou doprovodí dvojice rozšíření Hlubiny zatracení a Blyštivý poklad.

O pár týdnů později, tedy 7. září si konečně zahrajete výsledek reality show Den deskovek. Konkrétně se jedná o hru Dítě v domě pro dva hráče, kteří se v roli rodičů pokusí pečovat o své novorozeně. Ve hře je důležitá paměť a odhad svého spoluhráče.

Následovat bude hra s názvem Plošinovka, která je vzhledem ke svému názvu nepřekvapivě inspirovaná stejnojmenným žánrem ve videohrách. V této hře budete podobně jako v digitálních skákačkách zdolávat se svým hrdinou křivolaké úrovně, překonávat propasti, získávat odměny a porážet bosse. Ke hře si budete moct přikoupit rozšíření s figurkami.

Plošinovku obdržíte 26. října, zatímco 7. listopadu vyjde česká hra Legie – Sibiřská cesta zafinancovaná fanoušky na HitHitu. Věnuje se ruské občanské válce, v níž se každý hráč ujme velení nad jednou frakcí. Hra krásně vypadá a klade důraz na maličkosti, kdy vás bude mrzet každé zranění, omrzlina i ztráta vybavení.

Rok zakončí již zmíněný Lords of Ragnarok. A jaké předplatné byste tedy měli zvolit? Zlatý balíček obsahuje všechny tyto hry, stojí 5 700 korun a oproti běžnému prodeji ušetříte 22 %. V hráčském stříbrném balíčku najdete Lords of Ragnarok, Legie – Sibiřská cesta a Mini Rogue za 4 200 korun.

No a v rodinném stříbrném balíčku jsou Paleo, Dítě v domě a Plošinovka, které vás společně vyjdou na 2 050 korun. Se stříbrnými balíčky ušetříte 15 %. Spolu s předplatným obdržíte i slevy na další hry a stávající předplatitelé se mohou těšit na slevový kód na samotné předplatné.

Stream Albi se ale zmínil i o dalších hrách, které se netýkají aktuálního předplatného. Dozvěděli jsme se, že vývoj české hry Atol, tedy další hry ze Dne deskovek byl restartován, jelikož snahy hru zjednodušit nenesly ovoce. Teď je hra podobnější své původní verzi a je pravděpodobné, že vyjde spíš příští rok.

Kromě toho v Albi stále pracují na překladu doprovodné aplikace ke hře Tainted Grail. Nakonec už jen připomenutí blížících se novinek: 15. června vyjde strategie pro dva hráče Pivo a chléb, 20. června kapesní kvízové hry Smajlíkarty a 27. června party hra Co to čmáráš? Expres.

A co další měsíce, ptáte se? O těch se dozvíme víc 30. června, kdy bude odvysílaný další Albi Update zaměřený právě na letní hry a jejich rozšíření.

Nejnovější články