Nahlédněte do mysli Adama Kwapińského, autora her Nemesis a Frostpunk v jeho vlastní knížce
Novinka zdroj: Board&Dice

Nahlédněte do mysli Adama Kwapińského, autora her Nemesis a Frostpunk v jeho vlastní knížce

7. 6. 2023 14:38 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Adam Kwapiński se ve světě deskových her řadí k těm nejúspěšnějším autorům na světě. Mluví za něj takové hity jako Nemesis, Frostpunk, Lords of Hellas, Lords of Ragnarok a Origins: First Builders, alespoň co se vyloženě jeho vlastní tvorby týče. Dále se podílel třeba na vývoji hry Terracotta Army.

Zkrátka a dobře mu vděčíme za velmi kvalitní kousky. Kwapiński zkušenosti s vývojem využívá ve svých přednáškách a nově se rozhodl své myšlenkové pochody předat dalším aspirujícím designérům formou čtiva.

zdroj: Board&Dice

Na Gamefoundu se právě v těchto dnech financuje kniha nazvaná Board Games on My Mind, která na 230 stranách řeší autorovy nápady, inspirace, pracovní návyky i to, jak se vytvářejí prototypy. Mohlo by tak jít o dobrého pomocníka pro každého, kdo se sám chce věnovat vývoji, případně ho vývoj alespoň zajímá.

V rámci kampaně je zdarma uvolněná celá první kapitola z knihy o 22 stranách, abyste si tak udělali lepší obrázek o tom, zda je čtivo tím pravým pro vás (kniha je pouze v angličtině).

Pokud seznáte, že tohle prostě potřebujete mít ve své poličce, připravte si 350 korun buď za fyzickou, nebo za digitální verzi. Pokud chcete obě verze, zaplatíte 470 korun. Poštovné do Evropy činí 190 korun a nevyhnete se zaplacení dani, která je ale na knížky mnohem nižší než na deskové hry (mezi 4 a 7 % z celkové sumy).

O vydání knihy se postará zkušené deskoherní vydavatelství Board&Dice a odhadem by mělo doručovat již letos v září. Cílem kampaně bylo vybrat 117 tisíc korun, což se podařilo a do konce zbývá ještě 9 dní.

A co dodatečné cíle, ptáte se? No, co by se tak mohlo odemykat pro již hotovou, napsanou knihu… Zatím je zveřejněný první dodatečný cíl za 176 tisíc vybraných korun, kterým je roll&write hra Dicetris Adama Kwapińského, kterou si podporovatelé budou moct vytisknout doma. O hře jako takové nevíme nic, ale z názvu můžeme vyvodit jakousi směs kostek a tetrisu…

Nejnovější články