Další desková hra se Zaklínačem, The Witcher: Path of Destiny, opět láká davy a miliony dolarů
Novinka zdroj: Go on Board

Další desková hra se Zaklínačem, The Witcher: Path of Destiny, opět láká davy a miliony dolarů

23. 10. 2023 10:16 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

O The Witcher: Path of Destiny jsme už párkrát informovali. Nejdříve ve spojení s oficiálním oznámením, následně s videem, které podrobně představilo průběh partie. Nyní nastal onen „osudný“ den, kdy tvůrci na Gamefoundu spustili slíbenou crowdfundingovou kampaň, kde titul získáte klidně rovnou v češtině.

Jestli vám informace o The Witcher: Path of Destiny unikly, pro podrobnosti si můžete přečíst zmíněné články. Zde jen v krátkosti shrnu, že se jedná o titul pro 1 až 5 hráčů, kteří se na ploše až 90 minut zhostí role jedné z dostupných postav ze známého fantasy světa, kde si v základu projdou trojicí známých povídek (Zaklínač, Menší zlo a Konec světa), jejichž průběh svými činy aktivně ovlivňují.

Každá povídka představuje samostatnou uzavřenou herní seanci, kde v rámci tří kol (každé složené ze tří tahů) draftujete karty, které před sebe vykládáte do časové linie. Ta na základě barev, symbolů či aktivovaných schopností určuje další průběh příběhu. Přirozeně se ale průběh odvíjí od kroků všech hráčů, kteří současně mezi sebou soupeří a snaží se svými rozhodnutími získat větší obnos bodů než soupeři.

Vydavatelství Go on Board a tvůrce Łukasz Woźniak tímto způsobem slibují velice přístupný zážitek, jenž láká nejen na proměnlivé vyprávění, ale také na přístupnost doplněnou o slušnou taktickou hloubku.

zdroj: Go on Board

V nabídce na Gamefoundu jsou pouze dvě edice – základní a luxusnější deluxe. V základní naleznete všechny potřebné komponenty ke hraní, zatímco se na ní aplikují i základní odemknuté bonusy, jako jsou tematické hráčské zástěny, další příběhy, a dokonce i další herní postavy včetně Triss Ranuncul. Tato varianta peněženku nebude bolet tolik, jelikož stojí necelých 1 300 korun.

Deluxe edice už z logiky věci přinese prémiové komponenty, do kterých se řadí speciální krabičky pro jednotlivé příběhy, dvouvrstvé hráčské desky, a hlavně figurky. Proto platí, že i všechny bonusové figurky získáte pouze s touto dražší verzí. Nicméně za luxus si musíte připlatit a obětovat necelé 2 000 korun. K cenám ještě připočtěte dopravu pohybující se mezi 450 a 520 korunami + daň. Též platí, že si svou objednávku můžete rozdělit do pěti měsíčních splátek bez navýšení.

Plány tvůrců jsou aktuálně takové, že objednávky začnou rozesílat v prosinci 2024. Tento měsíc ovšem platí pouze pro anglickou variantu hry. Pokud chcete získat nějakou alternativní jazykovou mutaci, počkáte si o tři měsíce déle, takže českou verzi společnost začne odesílat nejdříve v březnu 2025.

Každopádně kampaň zas a znovu dokazuje, že vytvářet adaptace postavené na opravdu populární značce, se zkrátka vyplatí. Požadovaných 1,75 milionů korun se podařilo vybrat za necelých pět minut. Tvůrci na svém kontě aktuálně přepočítávají mnohonásobek pohybující se kolem 47 milionů korun. Úspěch je o to silnější, že herní mechanismy zatím mnohé fanoušky z videí úplně nepřesvědčily. 

Nejnovější články