Další česká hra míří na Kickstarter. Tentokrát ekonomicko-válečná strategie Scharz
Novinka zdroj: Jakub Kunčík

Další česká hra míří na Kickstarter. Tentokrát ekonomicko-válečná strategie Scharz

27. 2. 2023 12:28 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Za poslední rok jsme byli svědky mnoha crowdfundingových kampaní českých tvůrců, mezi nimiž bylo pár úspěšných projektů, ale také několikero zrušených. Byla tu Euthia, Kingdom Come: Deliverance, Rone: Invasion, Statera, Maty Moves a již velmi brzy se pro finance na Kickstarter vydá i Jakub Kunčík se svou hrou Scharz.

Scharz je strategická hra vzdávající hold klasickým počítačovým realtimovým strategiím z přelomu tisíciletí. Budete v ní jednak bojovat s ostatními národy, nad nimiž drží pevnou ruku ostatní hráči, ale také budete muset řešit ekonomickou stránku svého státu.

Na rozsáhlé mapě některé části Evropy (existuje totiž několik krabic s různými mapami) svádí boje dva až čtyři hráči, kteří ale nutně nemusejí své soky vyvraždit, aby dosáhli vítězství. Je to jen jedna ze čtyř možností. Těmi dalšími jsou cesta skrz ekonomické cíle, příměří se všemi soupeři, případně být nejlepší ve všech oblastech po uplynutí pěti herních let.

Kickstarterová kampaň na hru Scharz odstartuje již 7. března a poběží do 21. dne stejného měsíce. Jejím cílem bude zafinancovat první ze tří krabic hry, takzvanou Scharz: Part I, která obsahuje vše potřebné k hraní. Další krabice nabízejí vedle variability i možnost hrát hru i ve 12 hráčích. Deskovka přitom velmi netradičně láká na simultánní tahy, takže i ve vyšších počtech hráčů by partie měla relativně odsýpat.

Na zafinancování první části potřebuje Kunčík 780 tisíc korun, jak se můžete dozvědět z „letáku“ na oficiálních stránkách hry. Ten dále láká na postupné odemčení možnosti pořídit si i zbylé dvě krabice hry spolu s kvalitativním vylepšením komponent, scénáři a další variabilitou.

První část hry Scharz vás vyjde na 1 866 korun, dvě hry na 3 520 korun a kompletní balíček na 4 938 korun. K dispozici bude i sběratelská edice. Poštovné se pohybuje od 236 korun do 472 korun a bude možné si hru vyzvednout i na veletrhu Spiel v Essenu. Vydání hry je ostatně plánované na poslední čtvrtletí letošního roku.

Nejnovější články