České dřevěné hry od Matyho konečně míří do světa
Novinka zdroj: Maty Moves

České dřevěné hry od Matyho konečně míří do světa

24. 2. 2023 13:41 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Matyáš Veselý už mnoho let pod svou značkou Maty Moves pravidelně tvoří unikátní a hlavně krásné dřevěné stolní hry, které zákazníky okouzlují nejen svou rukodělnou povahou, ale také často velice chytlavým prožitkem. V minulém roce na tuzemské platformě HitHit úspěšně proběhla kampaň pro další trojici titulů, která si už našla svou cestu k podporovatelům.

Zároveň ale Matyáš prozradil, že vybrané prostředky z této kampaně nepoputují pouze na tvorbu těchto her, ale také na expanzi jeho společnosti, která to zkusí se svým prvním zahraničním projektem. A právě ten zrovna nedávno odstartoval svou cestu na Kickstarteru. Zahraniční publikum se Veselý rozhodl do začátku oslovit trilogií Equilibrix. Specificky v ní naleznete Equilibrix Connect, Equilibrix Combact a Equilibrix Project. Všechny tyto projekty spojuje téma květu života, tedy prastaré geometrické struktury, která tu je s námi více než 2 500 let.

První hra je titulem pro 2 až 3 hráče, kdy se budete snažit propojit vaše základny a zároveň tuto aktivitu zkomplikovat vašim soupeřům. Zážitek nicméně ozvláštní role kostky. A o vzájemném zápolení je i Combact. V něm se dva lidé budou přetahovat o území s pomocí umisťování zvláštně vytvarovaných dílků. Pokud ale potřebujete něco pro větší množství lidí, tak vám tyto požadavky vyplní Equilibrix Project, který pojme minimálně 3 a maximálně 6 hráčů. Jeho principem je získávání bodů tvořením geometrických tvarů v týmech, takže je důležitou součástí spolupráce a komunikace.

zdroj: Vlastní

Zájemci mohou tituly získat v rámci kampaně jak samostatně, tak i v kompletní trilogii. Pokud se rozhodnete pro pořízení kompletního balíku, zaplatíte za něj 4 000 korun. Odměnou vám bude ale to, že všechny hry budete mít v ručně vyhotovených luxusních krabicích. Vyrobeno navíc bude pouze 100 kusů, kdy každá krabice má exkluzivní značku na oslavu této první zahraniční kampaně. Také ušetříte přes 2 600 korun oproti tomu, kdybyste si hry zakoupili přímo v obchodě.

Jestli ale chcete získat ještě unikátnější variantu, můžete zaplatit necelých 5 300 korun a na krabice vám bude za pomoci laseru vyryt vysněný cover art. No a za necelých 8 000 korun je možné získat ještě exkluzivnější podobu krabice, vyhotovenou z originální abstraktní malby. Jako samostatný add-on za 450 korun zde figurují dřevěné desky na pravidla.

Jelikož je Maty Moves společností českou, můžete počítat s nízkou cenu za dopravu, která dělá pouhých 130 korun. Jestli ale jedete na Essen Spiel 2023, je možné si zde hry zdarma vyzvednout. Když si je ale necháte poslat, měly by vám dorazit už v květnu.

Matyáš k jednotlivým hrám již připravil anglické návody i unboxingy, aby si případní zájemci mohli „zboží“ detailně prohlédnout. Všechna tato videa naleznete na jeho oficiálním kanále na YouTube. Na něm se také vyskytují starší české verze videí. Jestli se ale chcete o myšlenkových pochodech i tvorbě těchto her dozvědět více, zhlédněte jeden ze starších dílů našeho BoardGame Clubu, ve kterém se Matyáš objevil jako host. Z jeho povídání jistě načerpáte mnoho různých zákulisních zajímavostí a faktů.

Nejnovější články