Conservas je nová sólovka od autora Malých velkých her a Maximálního warpu
Novinka zdroj: Salt & Pepper Games

Conservas je nová sólovka od autora Malých velkých her a Maximálního warpu

9. 2. 2024 17:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Scott Almes je takový druhý Reiner Knizia. Plodí nové hry jak na běžícím páse, ať už jsou malé, velké, jednoduché, komplexní či jen pro jednoho hráče. Určitě znáte jeho sérii Malých velkých her, ale na svědomí má třeba i Pivo a chléb, Trůn nebo Maximální warp.

Maximální warp je skvělým důkazem toho, že Almes opravdu umí udělat hru čistě pro jednoho hráče, což je rozhodně pořádný bod k dobru jeho dalšího projektu. Novinka Conservas je totiž také pouze pro jednoho hráče, který si rozjede vlastní konzervárnu na pobřeží Španělska.

Stejně jako v Maximálním warpu budete tahat žetony z pytlíku, nicméně tentokrát půjde o žetony moře a nejrůznějších vodních živočichů, které byste rádi ulovili a naservírovali zákazníkům v plechovkách.

Conservas zdroj: Salt & Pepper Games

Nicméně to nesmíte přehnat. Máte sice nějaké cíle související s financemi, ale zároveň nesmíte moře úplně zplundrovat. Musíte myslet na udržitelnost, která se vám odmění – ryby, které nevylovíte, ale necháte v moři, se rozmnoží.

Úlovek následně prodáte a koupíte si další lodě a dočasná i trvalá vylepšení. Za 25 minut máte hotovo a můžete se pustit do dalšího scénáře. Těch hra obsahuje celkem 12 a každý si můžete zahrát ve dvou obtížnostech. Na kartě hry si pak můžete prostudovat celá pravidla.

Conservas je momentálně na Gamefoundu (pod záštitou vydavatelství Salt and Pepper, které stojí za jinými sólovkami Vzdor!, Čarodějnice! a Štvanice), kde už se podařilo vybrat 870 tisíc korun a do konce kampaně zbývá ještě 27 dní.

Hru si zde můžete pořídit za 580 korun (při koupi více kusů můžete trochu ušetřit) a poštovné vychází na 300 korun. Zároveň budete muset zaplatit daň, takže se celková částka bohužel vyšplhá na téměř dvojnásobek hodnoty samotné hry. Ale třeba se i této hry časem chopí nějaké české vydavatelství, když už tu vychází tolik sólových deskovek.

Nejnovější články