Chystají se velké změny v Mythic Games. Společnost prodává značky jako Solomon Kane, Reichbusters či Enchanters
Novinka zdroj: Mythic Games

Chystají se velké změny v Mythic Games. Společnost prodává značky jako Solomon Kane, Reichbusters či Enchanters

15. 12. 2022 15:24 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Byznys se stolními hrami dokáže být poměrně nesmlouvavý. Své o tom ví i společnost Mythic Games, která má ve svém portfoliu slušné množství úspěšně zafinancovaných projektů na Kickstarteru, z nichž můžeme zmínit třeba adaptaci velice oblíbené rougelike videohry Darkest Dungeon, která během své kampaně v roce 2020 slavila nemalý úspěch.

Avšak nic se neobešlo bez nejrůznějších problémů (například s dodávkou), na které navazuje skutečnost, že firma zrovna nedávno představila svůj hrubý plán pro rok 2023, který udělá slušný vítr v samotné společnosti, ale i v rámci vlastnictví jednotlivých značek.

Bylo tak prozrazeno, že firma chce svou strategii od příštího roku postavit na třech klíčových pilířích. Tím prvním je reorganizace jednotlivých týmů pro vývoj produktů a komunikaci, kdy se zároveň chtějí zaměřit na přivádění nových talentů. Kromě toho budou pokračovat v již započaté digitalizaci společnosti, kdy dojde na prozkoumání možností ve vytvoření nových stránek pro internetový obchod či snahu o implementaci nejlepších digitálních nástrojů, které povedou třeba k celkově lepší komunikaci.

  Solomon Kane zdroj: Mythic Games Enchanters zdroj: Mythic Games

Nicméně pro hráče pravděpodobně nejdůležitějším pilířem je upravení jejich portfolia značek. Vzhledem k tomu, že studio má v katalogu více než třicet her, bylo komplikovanější dosáhnout odpovídajícího standardu kvality. Společnost se proto rozhodla, že svou budoucnost bude stavět na svých třech vlajkových projektech, mezi něž patří HEL, Anastyr a zmíněný Darkest Dungeon. Ostatní značky následně nabídnou do pléna, kdy první obchody na sebe rozhodně nenechaly dlouho čekat.

Už nyní totiž bylo oznámeno, že společnost CMON (Zombicide, Marvel United, Bloodborne: Desková hra) pod svá křídla získala značky Super Fantasy Brawl, Enchanters a Steamwatchers. CMON bude jednak pokračovat ve vydávání těchto titulů, ale zároveň chce zkoumat nové cesty pro další hry zasazené do těchto světů.

A svůj domov mění i hry Reichbusters a Solomon Kane, kdy se obě stěhují pod studio Monolith. V případě výletu do alternativní nacistické říše se můžeme těšit na její návrat v obměněné verzi doplněné o zjednodušená pravidla a další obsah, zatímco na oznámení spojená s hrdinou ze světa Roberta E. Howarda je ještě brzy. Avšak plány s ním nejsou malé. Ostatně právě Monolith nedávno získal práva na RPG ze světa Conana, která se k nim přestěhovala od Modiphius Entertainment. To znamená, že kromě oživení jejich deskovky časem přinesou i vlastní hru na hrdiny. A proč do těchto plánů nezakomponovat i Solomona Kanea, že?

Doufejme tedy, že tyto kroky Mythic Games skutečně pomohou k jejich stanovenému cíli, jímž je nabídnutí celkově lepší a pozitivnější deskoherní zkušenosti. Nicméně stále platí, že společnost chce postupně dodat všechny hry, které byly v minulosti úspěšně zafinancované na Kickstarteru. To se týká jak Darkest Dungeon, jehož se mělo dočkat už více než 15 000 podporovatelů, tak i rozšíření Darklands pro hru Enchanters, Rise of the Necromancers: Undead Sea či asymetrické hry 6: Siege – The Board Game založené na populární multiplayerové střílečce Rainbow Six Siege.

Nejnovější články