Chystá se propracovanější sólové rozšíření pro Mars: Teraformace
Novinka zdroj: FryxGames

Chystá se propracovanější sólové rozšíření pro Mars: Teraformace

17. 7. 2023 11:47 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Studio FryxGames někdy během září plánuje spustit crowdfundingovou kampaň na rozšíření Prelude 2 pro strategii Mars: Teraformace, jenž do hry přinese nové karty projektů, pět dalších společností a mnoho dalších efektů, které hraní dále povážlivě rozšíří. Nejnovější příspěvek ředitele společnosti Enocha Fryxeliuse ale prozrazuje, že nepůjde o jedinou položku, která bude součástí této kampaně.

Před víkendem bylo oficiálně odhalené další rozšíření, které pravděpodobně ponese název Automa (případně MarsBot, tým se ještě nerozhodl). O jeho pořízení by měli přemýšlet především příznivci sólových režimů, jelikož jeho účelem je přinést vylepšený, propracovanější a odlišný sólový zážitek.

Jeho návrh si na svědomí vzala dvojice Nick Shaw a David Turczi (společně stojí za hrou Rome & Roll), kdy především druhý jmenovaný má se sólovými režimy obrovské zkušenosti (leč v tomto případě měl většinu práce odvést Shaw). Místo toho, aby byl vaším úhlavním nepřítelem čas (jako v případě základní verze), se proti vám postaví korporace, kterou bude řídit „umělá inteligence“ v podobě speciálně navrženého algoritmu a unikátních kartiček.

Druhá strana bude postupně dosahovat milníků i sbírat body. Tento systém by navíc neměl vyžadovat vyloženě mnoho času na správu „nepřítele“, jelikož po naučení pravidel se odhaduje, že vše obstaráte do jedné minuty. Stále ale platí, že se celková herní doba od původního sólového režimu natáhne.

Příjemnou vlastností zmíněného rozšíření také je, že do něj lze zakomponovat veškeré ostatní expanze, které navíc půjde kombinovat dle vlastní libovůle. Tím si zážitek i výzvu nastavíte sobě na míru. Zatím nebylo upřesněné, v jaký den se kampaň spustí.

Nejnovější články