Chystá se desková hra Degenesis: Clan Wars podle fantastického stolního RPG
Novinka zdroj: SIXMOREVODKA

Chystá se desková hra Degenesis: Clan Wars podle fantastického stolního RPG

6. 10. 2023 11:53 | Deskovky | autor: Michal Krupička |

Degenesis od studia SIXMOREVODKA je RPG zasazené do vzdálené budoucnosti poté, co Zemi zasáhl meteorit. Nejedná se ale o klasickou postapokalyptickou pustinu. Degenesis sleduje lidstvo, které už se z apokalypsy vzpamatovalo a vytvořilo novou společnost. V tomto novém světě, kde život z vesmíru mění pomocí spor a podhoubí všechno, čeho se dotkne, se nové mocnosti blíží do bodu, kdy hrozí druhý konec světa.

Degenesis je originální, krásný a zábavný svět s megalomanskou výpravou, v němž se podíváte vlastně do celé Evropy i Afriky během neustálého konfliktu, který probíhá pomocí intrik stejně jako otevřených bojů. Jsou tu místa, z nichž meteory při dopadu vytvořily gravitační anomálie, stejně jako celou Francii zatopily bažiny a zahalila mračna hmyzu ovládaná novým vývojovým stupněm člověka, děsivými homo degenesis.

Hru jsem pro její nesporné kvality musel v recenzi oznámkovat Zásahem! Tenhle skvost je navíc dostupný zdarma, a přitom v prémiové kvalitě, jelikož jsou tvůrci primárně grafickým studiem, které do svého milovaného dítka dalo všechnu lásku i úsilí. Stačí se podívat na oficiální stránky a pustit se do RPGčka na vlastní pěst.

Degenesis: Clan Wars zdroj: SIXMOREVODKA

Studio SIXMOREVODKA se teď spojilo s vydavatelstvím CMON, které stojí za Zombicide, Rising Sun, Bloodborne, Marvel United a mnoha dalšími. Díky této spolupráci vznikne desková hra Degenesis: Clan Wars. Crowfundingová kampaň se chystá na třetí čtvrtletí příštího roku a mělo by jít o příběhovou, asymetrickou a semi-kooperativní hru, která postaví hráče do první linie v bitvě o samotné přežití lidstva.

V propagačních materiálech už teď můžeme vidět zástupce většiny hlavních herních frakcí a teprve si musíme počkat na informace o centrální zápletce celé hry. Obě firmy už si teď spolupráci pochvalují:

„Vývojáři ze SIXMOREVODKA udělali ohromný kus práce s vytvořením a zušlechtěním světa Degenesis a je naší ctí ho představit celosvětovému publiku. Degenesis: Clan Wars přináší kultovní postavy, překvapivé vyprávění a neskutečné miniatury, to vše v úžasném herním zážitku,“ uvedl generální ředitel CMON David Preti.

„Nemohli jsme si přát lepšího partnera. CMON chápe naší kreativní vizi a akceptuje nezávislost studia. Je to partnerství založené na společných hodnotách a společné oddanosti kvalitě, což umožňuje přivést značku Degenesis a její rozsáhlý herní svět k tomu, aby bavila publikum mnoho dalších let,“ dodává kreativní ředitel SIXMOREVODKA Marko Djurdjevič.

V galerii se můžete podívat na podobu karet některých postav i kvalitně zpracované figurky, které jistě půjdou použít i při sezení s původním RPGčkem a dodají mu tak trochu té hmatatelné radosti. Vzhledem k tomu, že crowdfundingová kampaň hry Degenesis: Clan Wars proběhne až v druhé půli příštího roku, je realistické očekávat její vydání nejdříve v roce 2025, možná ale ještě reálněji v roce 2026.

Nejnovější články