Strategie Fromage je vyzrálým snem všech milovníků sýra
Novinka zdroj: Road To Infamy

Strategie Fromage je vyzrálým snem všech milovníků sýra

4. 10. 2023 10:48 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Tvůrci Matthew O'Malley a Ben Rosset (The Search for Lost Species, Between Two Cities) se po několika úspěšných projektech rozhodli, že nebudou zbytečně měnit zažité pořádky a na své další hře budou opět pracovat spolu. Tentokrát to ale není nic pro hladové, protože jejich novinka Fromage je skrz naskrz prolezlá těmi nejlepšími sýry.

Autoři se v tomto případě rozhodli jít cestou worker-placementu se simultánními tahy na 40 minut, přičemž zážitek by měl připomínat pocity při hraní náročného dvouhodinového eura. Jeden až čtyři hráči se převtělí do role francouzského výrobce sýrů na začátku 20. století, kde se snaží porazit svou konkurenci.

Ústředním prvkem každé partie je kruhový herní plán složený ze čtyř kvadrantů. Každý z nich představuje samostatnou sýrovou minihru, kam umisťujete dělníky, sbíráte suroviny a vytváříte sýry. Vítězné body získáte jejich prodejem, ale zapomenout nesmíte ani na vylepšování své sýrárny, čímž se dostanete k dalším možnostem a lepším efektům.

zdroj: Road To Infamy

Nejlepší představu o hře si přirozeně uděláte jejím hraním, od čehož tu je virtuální zkušební verze pro Tabletop Simulator. Čtenáři se zase další informace a podrobnosti dočtou v anglických pravidlech.

Fromage můžete ještě po několik dní podpořit a získat v kampani na Kickstarteru, kde už se podařilo vybrat necelých 5 milionů korun. Zájemci tím odemkli bonusové cíle jako propracovanější dřevěné figurky, zásobníky na žetony či kvalitnější a dodatečné dílky. Hru si zde zakoupíte za sníženou cenu necelých 830 korun.

Rovněž máte možnost si za 1 150 korun koupit limitovanou edici, kde místo žetonů zaujmou hezčí figurky, a k tomu se přidá kruhová neoprenová podložka pro lepší otáčení herního plánu. Doprava tentokrát vychází zhruba na 280 korun plus daň. Zásilky se hrou ke svým zákazníkům dorazí v průběhu srpna 2024.

Nejnovější články