Albi přináší dieselpunkovou Expedici, chystá Similo ze světa Pána prstenů a několik dalších novinek
Novinka zdroj: Albi

Albi přináší dieselpunkovou Expedici, chystá Similo ze světa Pána prstenů a několik dalších novinek

25. 9. 2023 15:06 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Albi přineslo další velký souhrnný Update, ve kterém představilo hned několik chystaných novinek, na něž se zákazníci mohou těšit v následujících měsících. Rovněž se připomnělo pár již známých projektů, které na pulty dorazily zrovna nedávno.

Expedice

Tím prvním a pravděpodobně největším je další hra z dieselpunkového světa 1920+, ve kterém se odehrává velepopulární Scythe. Expedice je nový a samostatný kompetitivní titul, kde budete s výzkumnou výpravou a vlastním vylepšitelným mechem prozkoumávat dalekou Sibiř, kde se setkáte s nemocí zvanou Zhouba a objevíte spadlý meteorit.

Herně se v tomto případě kombinují karty s prvky engine-buildingu a lehkého přídavku worker-placementu. Doporučená cena je 1 799 korun. Jedno herní sezení 1 až 5 hráčům zabere 60 až 90 minut. Pravidla nabízejí hloubku, ale rozhodně nepatří k těm nejkomplexnějším na trhu.

Similo: Pán prstenů

Jen chvíli po oznámení nového přídavku do příjemné kooperativní karetní série Similo, který tentokrát bude pracovat s tematikou Pána prstenů, se Albi rozhodlo, že si tuto novinku nemůže nechat ujít a vydá ji v českém překladu. Tento díl se připojí třeba k Harrymu Potterovi nebo Fantastickým zvířatům, které do zábavného zážitku přinesli příchuť známé popkulturní značky.

Stále se ovšem jedná o svižný zážitek, ve kterém se většina hráčů snaží z veřejné nabídky 12 karet nalézt tu správnou na základě indicií od napovídače. Ten ze své ruky vykládá takové karty, které s hledanou postavou buď souvisí, či naopak vůbec. S vydáním české varianty se počítá na 7. prosince za doporučenou cenu 349 korun. Jako bonus všichni zákazníci k základní hře získají dvě promokarty – Jeden prsten a Oko Saurona. V nabídce také naleznete herní podložku.

Similo: Pán prstenů zdroj: Albi

Dračí strážce

A z jednoho fantasy do druhého, tentokrát roztomilého. V Dračí stráži se konečně podíváte na druhou stranu barikády pohádkových bytostí, protože v kooperativním duchu budete drakovi pomáhat chránit princeznu i poklad před dotěrnými rytíři. K tomu vám pomohou promyšlené manévry a akční karty.

Problémem ale je, že hráči mezi sebou nesmí diskutovat, což vzájemnou domluvu poněkud komplikuje. Tím spíše, když je herní plán modulární a nabízí každou partii trochu jiný zážitek. Dračí strážce vyjde 16. listopadu za cenu 699 korun. Určený je pro 3 až 7 hráčů, mezi nimiž mohou klidně být děti od 8 let. Jedna seance zabere kolem 15 minut.

Únikovka – Rychlé šípy

Po úspěšné hře Rychlé šípy – Duel se Albi do tohoto světa rozhodlo vrátit, tentokrát ale s unikátní karetní únikovkou. Je určená pro začátečníky a tradičně přinese rébusy i hlavolamy, jejichž řešením se posouváte dopředu. Unikátnost této varianty tkví v tom, že se budete pohybovat po mapě Stínadel, kterou si složíte ze čtvercových dílků.

Do odhalování zhruba šedesátiminutového tajemství Jana Tleskače se můžete pustit 30. listopadu za 399 korun. Na pomoc si klidně přivolejte i svého Rychlonožku nebo Červenáčka, jelikož zážitek pojme 2 až 6 lidí.

Únikovka – Rychlé šípy zdroj: Albi

iQLANDIA – Společenská hra

Možná jste někdy navštívili vědecko-zábavní centrum iQLANDIA, ve kterém si užijete legraci při průzkumu interaktivních exponátů či prováděním zajímavých experimentů. A díky nově oznámené deskovce to můžete zkusit i doma. Ve hře si budujete vlastní podobné centrum s pomocí tetrisových dílků. Tyto dílky získáte z veřejné nabídky podle toho, v jakém pořadí vyřešíte rébus jedné ze čtyř dostupných kategorií (programování, vesmír, biologie a optika).

Vzhledem k pokročilosti jednotlivých úkonů je titul vhodný pro rodiny s dětmi od 12 let. Budování vlastní iQLANDIE zabere kolem půl hodiny a pustit se do ní mohou 2 až 4 hráči. Doporučená cena je 899 korun a datum vydání je 21. listopadu.

Detektivní únikovka – Sluneční ostrov

Během videa ještě došlo na představení nové trilogie Detektivní únikovka – Sluneční ostrov. Trilogie je vzhledem k explicitnějšímu obsahu určená pro dospělé hráče a opět přinese luštění ve stylu severských detektivek. Skrze hádanky se v roli mladé ženy Sigrid pokusíte zachránit svou sestru z nebezpečného ostrova, na kterém řádí smrtelný, uměle vytvořený virus.

Jednotlivé díly Bez známek života, Pod povrchem a Poslední pouť vyjdou 23. listopadu za doporučenou cenu 399 korun.

Kromě výše zmíněných projektů se ještě chystá večírková hra Táhni! – Kvízový souboj, dvojice malých detektivek Vražda k večeři: Opona padá a Vražda k večeři: Smrtelný hřích, bláznivá party hra Úplně mimo! a dětská karetka Taco, kotě, pizza. Více informací se o nich dozvíte přímo v novém videu výše.

Vydavatelství rovněž potvrdilo, že i letos se uskuteční akce Albi Game Day. Proběhne od 4. do 5. listopadu v prostorách WPP Campus v pražských Holešovicích. Vstup je zdarma a během konání se rovnou oznámí další salva titulů, které pro hráče společnost chystá.

Nejnovější články