Očekávané hry od Albi nabírají zpoždění. Zachrání vás Art Gallery, El Grande, Papírové doupě či Úlomky nekonečna
Novinka zdroj: Rexhry

Očekávané hry od Albi nabírají zpoždění. Zachrání vás Art Gallery, El Grande, Papírové doupě či Úlomky nekonečna

27. 7. 2023 12:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Týden ještě ani není u svého konce, ale další souhrn české scény na sebe již nenechá déle čekat. Ačkoliv se většinou jedná o pozitivní oznámení, tak se tentokrát bohužel mezi nimi najde i jedno opravdu negativní. Proto si ho v tomto souhrnu odbudeme jako první.

Očekávané hry od Albi hlásí zpoždění

Frosthaven zdroj: Albi

Společnostem se většinu času daří dodržovat nastavené cíle a data vydání, občas se to ale jednoduše „nesejde“ a vyskytnou se komplikace. Přesně ty se právě objevily u Albi, které bylo donucené na příští rok odložit hned několik očekávaných titulů. Jmenovitě jde o český Atol, ISS Vanguard, Lords of Ragnarök a nesmírně vyhlížený Frosthaven.

U prvního bylo zpoždění způsobené restartováním vývoje, u další dvojice za to může prodloužené tiskové okno a u posledního je příčinou jednoduše jeho rozlehlost. Vyloženě přesná nová data prozatím ohlášená nebyla, nicméně u ISS Vanguard a Lords of Ragnarök se počítá s prvním čtvrtletím příštího roku, zatímco Frosthaven má stihnout první polovinu. Kromě toho se ještě odložily hry z programu Albi+, jmenovitě Plošinovka na 23. listopadu a Legie – Sibiřská cesta na 7. prosince.

Proveďte návštěvníky uměním v Art Gallery

Art Gallery zdroj: Piatnik

Aby vám to ale nebylo líto, můžete svůj žal trochu zkrotit u novinky vydavatelství Piatnik, která osloví především příznivce umění. V Art Gallery se stanete profesionálními průvodci, kteří se pokusí najít tu nejlepší možnou trasu pro návštěvníky, na níž si mohou prohlédnout přední umělecká díla, jenž je potřeba řádně nastudovat. Jde v zásadě o přímočarý logický titul pro 2 až 6 hráčů, který vám zabere zhruba hodinku a stojí 799 korun.

Návrat 28leté klasiky El Grande

El Grande zdroj: Mindok

Na pulty obchodů ovšem také časem zamíří nová edice jedné klasiky. Mindok prozradil, že chystá v novém hávu vydat El Grande, tedy 28 let starý titul, který pomohl položit základní kameny pro moderní deskové hry. V případě, že jste o něm dosud neslyšeli, tak se v něm vydáte do středověkého Španělska, kde se snažíte za pomoci převahy získat jednotlivé regiony.

Tuto činnost vykonáte na poli 9 kol a zhruba 90 minut, kdy si v nich mimo jiné vybíráte z akčních karet. Chytlavé a časem důkladně ozkoušené. Chystaná nová edice nabídne výrazně přepracovaný, poněkud barevnější vizuál, pohlednou krabici, upravenou mapu a dřevěné figurky. Vydavatelství se hrou míří na přelom roku.

Skladem je Papírové doupě s rozšířením i sólo pro Brazil: Imperial

Papírové doupě rozšíření zdroj: Foto: Tlama Games

Příznivci roll & write her, ideálně s fantasy tematikou, zase mohou využít příležitosti dané TLAMA games, které opět naskladnilo základní edici Papírového doupěte, v němž se skupinka dobrodruhů vydává do podzemní kobky plné netvorů, pastí a pokladů. Společně s dotiskem vyšlo rozšíření Nová dobrodružství, které dodává novou mapu, vedlejší úkoly, nepřátele i typy pastí, které lze nově zneškodnit a dodatečně si upravit úroveň obtížnosti. Pro fanoušky základu jasná povinnost.

Vydavatelství rovněž naskladnilo očekávané sólové rozšíření Autômato pro deskovku Brazil: Imperial, které ale zároveň můžete použít i ve hře více hráčů a vnést tak do partie nepředvídatelný prvek. Kromě toho si ke hře můžete přikoupit i kovové žetony hráčů, pokud si své deskovky rádi tuníte.

Úlomky nekonečna míří do obchodů

Úlomky nekonečna zdroj: Rexhry

A nakonec něco pro nadšence do karet. V první půlce července Rexhry oznámily, že zajímavý deckbuilding Úlomky nekonečna je na lodi do České republiky. Loď zdá se měla velice příznivý vítr, jelikož titul je již v obchodech. Hodí se proto připomenout, že české vydání přichází rovnou s expanzí Relikvie budoucnosti, která obstarává sólový režim.

Jinak se ale hráči v titulu snaží dát dohromady úlomky dávno zničeného stroje, což jim má propůjčit nemalou moc. Jde ale o konkurenční podnik, proto se o tuto moc musíte utkat s ostatními hráči za pomoci karet spojenců, šampiónů i žoldáků.

Mimo to vydavatelství ještě dodatečně prozradilo, že odevzdalo podklady české verze hry Massive Darkness 2. Díky tomu víme, že u nás ponese jméno Příval temnoty 2 – Plameny pekelné, zatímco kampaňové rozšíření Heavenfall se u nás přeloží jako Zkáza nebes.

Nejnovější články