Vyzkoušejte si zdarma digitální verzi námořního wargamingu Armada
Novinka zdroj: Mantic Games

Vyzkoušejte si zdarma digitální verzi námořního wargamingu Armada

3. 5. 2023 11:37 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Titulů se jménem či podtitulem Armada je obrovské množství. Jedním z nich je i epická námořnická wargamingová řež Armada od Mantic Games, ve které dva a více hráčů bojují na rozbouřených vodách rozlehlého univerza Kings of War. Nejdříve si v ní vyberete jednu ze stran, za kterou chcete „kopat“, a následně si složíte svou flotilu z různých druhů lodí, které jsou přirozeně zastoupené vlastními figurkami. Poté mohou začít rozlehlá střetnutí, jež si nyní můžete vyzkoušet zdarma.

Armada totiž dorazila do wargamingového simulátoru Warhall, který je dostupný přímo ve vašem prohlížeči, počítačích i mobilech. Zde své kamarády vyzvete do bitev online, případně si vyzkoušíte nové přírůstky do vaší flotily, to vše zdarma. Do této digitální verze je také možné převést vaše seznamy z doprovodné aplikace Mantic Companion, do které ještě dorazila bezplatná pravidla a editor flotily.

Jedná se proto o skvělou příležitost, jak si zážitek vyzkoušet před případnou investicí. Když se vám zalíbí, můžete se do něj pustit i přímo na vašem stole, a to třeba rovnou s brzy vycházející expanzí Seas of Dread. Jejím účelem je obohacení hry o mnoho novinek, mezi nimiž naleznete interaktivní terén, mořské příšery a nové herní režimy i scénáře. Hráči se také mohou těšit na lodě duchů a piráty.

V doprovodu rozšíření Mantic Games tradičně vydávají i nové miniatury. Prvními jsou dvě sady kusů scenérie. Tyto přírůstky mohou být použité jako klasické jednoduché prvky terénu, nebo mohou využít nových interaktivních pravidel. Jedna sada v sobě skrývá fantasy ostrůvky, zatímco další představuje častokrát nebezpečná opevnění. Poslední balík v sobě zase zastřešuje 10 mořských příšer, z nichž mnoho dosud nebylo zdokumentováno. Tuto mystickou faunu do svých her přidáte buď náhodnými událostmi, případně pouze jen tak pro zábavu.

Všechny tyto novinky vyjdou 5. června a zakoupíte je mimo jiné přímo v obchodě Manticu. Samotná pravidla stojí 710 korun, balíček fantasy ostrovů 1 550 korun, zatímco sety opevnění a mořských příšer vás vyjdou na 1 120 korun. Dostupný je ale také výhodný kompletní balík za 3 550 korun, ve kterém naleznete všechny novinky pohromadě.

Nejnovější články